Sakarya Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği (SAGİAD), Bakanlar Kurulu kararıyla FETÖ/PDY terör örgütüne kaynak sağladığı iddiasıyla kapatıldı.
Bunun üzerine bir açıklama yapan Sakarya Genç Girişimciler ve İşadamları Derneği (SAKARYAGİAD) Şube Başkanı Gökhan Korkmaz, isim benzerliğinden dolayı bir karışıklık yaşandığını, derneklerinin kapatılmadığını söyledi.

Korkmaz yaptığı açıklamada, “Sakarya’da emniyet müdürlüğünün sürdürdüğü bir operasyonda Sakarya Genç İş Adamları Derneğine operasyon yapılması ve kapatılması haberleri basında yer aldı. Bu hususta adı geçen dernek olan SAGİAD ile derneğimiz SAKARYAGİAD’in isim benzerliği sebebi ile yanlış anlaşılma olabileceğini düşünüyoruz.
Derneğimiz Sakarya Genç Girişimciler Ve İş Adamları Derneği, kısa adı ile SAKARYAGİAD Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu - TÜGİK çatısı altında kurulmuş ve Genel Başkanımız Sn. Erkan Güral’ın ilkeli, dürüst, her daim devletinin ve milletinin yanında olan vatansever duruşundan etkilenmiş ve buradan yola çıkarak Türkiye’nin aydınlık geleceklerine katkı sağlamak ve 2023 hedefi için çalışmak adına üyeleri ile bir araya gelmiş topluluktur.
11 Şubat 2016 tarihinde mali genel kurulumuzda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da belirttiği gibi, camiamız devletinin ve milletinin yanında duruşu ile safını belli etmiştir. Bu bağlamda SAKARYAGİAD da ülkemizin geleceğe dair hedefleri için çalışan, terör ve benzeri yapılanmaların her zaman karşısında duran, devletini seven genç iş insanları topluluğudur.
Ülkemizde bir çok derneğin kısa adına eklenmiş takı olan GİAD’7 bizlerinde kullanmamız ve başında da ilimizin tam adının olmasını istememiz ile ismi oluşturulan derneğimiz SAKARYAGİAD’ın operasyonda adı geçen Genç İş Adamları Derneği SAGİAD olmadığını kamuoyuna bildiririz” dedi.