Çankaya Köşkü’nde gerçekleşen davette SakaryaGİAD Başkanı Gökhan Korkmaz ile birlikte 32 kişilik bir heyette de hazır bulunurken, Başbakan Binali Yıldırım yaptığı konuşmasında TÜGİK üyelerine övgü ile seslenerek, “Bugüne kadar takdire şayan çalışmalar yaptınız ve yapmaya devam ediyorsunuz” dedi.
 Program içerisinde konuşma yapan TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, “Dünya’nın en büyük havalimanını yapıyoruz. Dünya’da gerçekleştirilen 10 en büyük projeden 3 tanesi Türkiye’de gerçekleşiyor ki bu yüzde 30 demek. Ülkemizde kriz olsa bu projeleri yapabilir miydik? Ülkemizde olan algı yönetimden başka şey değildir. Kriz kelimesini biz lügatımızdan çıkardık. Şikayet etme lüksümüz yok, şimdi daha çok çalışmalı ve daha fazla üretmeliyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız çağrısı ile hemen üyelerimiz toplamda 26 milyon dolar seviyesinde dövizini bozdurarak ekonomiye kazandırdı” dedi. Ayrıca sözlerine gerçekleştirilmek istenilen hain darbe planına da değinen Genel Başkan, “Üyelerimiz, FETÖ ve terör yapılanmaları ile sürdürdüğünüz her mücadelenizde devletinin yanında olmuştur ve olmaya devam edecektir” dedi.

Davetliler arasında Sakarya’dan genç iş camiasından oluşan kalabalık bir heyet ile yer alan SakaryaGİAD camiası, yoğun katılım ile dikkatleri üzerine çekti.  Program sonrasında Sakarya heyeti ile birebir de de bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım’a, Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Evren Çakırsoy,  Sakarya teşkilatının selamlarını iletirken, Kurucu Başkan Gökhan Korkmaz ile birlikte Sakarya’yı temsilen bilgi aktarıp hatıra fotoğrafı çektirdiler.