Eczanelerden ücretsiz maske dağıtımı, Sakarya’da 15 Nisan tarihinde başladı. Telefonlarına, Sağlık Bakanlığı tarafından kod gönderilen vatandaşlar, bu kod numarasıyla eczanelere başvurarak, ücretsiz maskelerini temin edebiliyor.

Sakarya Eczacı Odası Başkanı Orhan Yontar, il genelinde maske dağıtımı ile ilgili herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını belirtti. Yontar, Adapazarı merkezde 185, ilçelerde ise 118 olmak üzere il genelinde toplam 303 ecnaze bulunduğunu söyleyerek, “Her eczaneye günlük 500 maske dağıtımı yapılıyor. İl genelinde günlük dağıtım yapılan maske sayısı 151 bin 500. Maskesi biten eczanelere de talebe göre maske takviyesi yapıyoruz. Bu sayısı 155 bini buluyor. Şu anda il genelinde herhangi bir sıkıntı bulunmuyor. Telefonuna kod gelen vatandaşlarımız, eczanelerden 5’er adet maskeyi ücretsiz olarak alabilirler” dedi.

Yontar ayrıca, sağlıkçılar gibi eczacıların da, salgın riskine rağmen büyük bir özveriyle görevlerini sürdürmeye devam ettiklerini söyleyerek, meslektaşlarına teşekkür etti.