Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün gece saatlerinde Ankara'da Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi'nde koronavirüs hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Bakan Koca; ''Size üzücü ama korkutucu olmayan haberi bildirmek istiyorum. Bugün akşam saatlerinde koronavirüs şüphesi olan bir vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı. Yüksek ateş ve öksürük şikayetinin araştırılması sonucu tanı konmuştur. Hastanın virüsü Avrupa'dan aldığı tespit edilmiştir. Hasta bir erkektir ve genel durumu iyidir. Aile bireylerin hepsi gözetim altındadır ve her biri şüpheli kabul edilmiştir. Hasta mahremiyeti korunması açısından detaylı bilgilerin paylaşılması uygun bulunmamıştır. Tanı erken konulmuştur virüs bulaşmışsa bu çok sınırlıdır. Ülkemiz yayılmayı önleyici tedbirler alınmıştır. Bu hastalığın ülkenin her bir yerinde görülme ihtimale karşı sağlık personeli hazırlığını bitirmişti'' ifadelerini kullanarak virüs bulaşmuşsa bunun çok sınırlı olduğunu açıklamıştı.

Provokatörler iş başında!

Yapılan bu açıklamanın ardından sosyal medyada provokatörler hemen boy gösterip virüsün tüm ülkeye yayıldığını söyleyerek halkı korku ve paniğe sevk ettiler. Provokatörlerce ülkede bir çok kişinin virüsten hayatını kaybettiği ve bunların saklandığı ifade edilerek halktan yiyecek için stok yapmaları istendi. Sakarya'da da vatandaşlar, ilçe hastaneleri ve SAÜEAH'ta koronavirüs ölümlerin olduğu söylemine inanarak paniğe kapılırken, çok sayıda insan marketlere yiyecek stoğu için hücum etti.

Yetkililerden açıklama!

Yetkililerden yapılan açıklamaya göre Sakarya'da herhangi bir koronavirüs bulgusuna rastlanmadığını açıklayarak halkın panik olmaması konusunda uyarılarda bulundu. Sakarya'da henüz koronavirüs vakasının olmamasına karşın hijyene dikkat edilerek tedbir alınmasını istendi. Ayrıca Sakarya genelinde gereken temizlik ve dezenfektan önlemlerinin yapılmaya devam edildiğini ifade edildi. /MedyaDetay.com