23 Nisan törenleri ilk olarak Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreniyle başladı. Yağışlı havada gerçekleşen çelenk sunma töreninde İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Çelenk sunma törenine milli eğitim yöneticilerinin yanısıra il protokolünden bazı yöneticiler de katıldı.

23 Nisan kutlama programı daha sonra Serdivan ilçesindeki Sakarya Spor Salonu’nda yapıldı. Vali Hüseyin Avni Coş, eşi avukat Aylin Özer Coş, il protokolü üyeleri ile kalabalık vatandaş topluluğunun katıldığı kutlama programı büyük coşku içinde geçti.

23 Nisan Kutlama Programında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre yaptı. Töre konuşmasında; “Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde ‘Milletin bağımsızlığını yine milletin azmi ve kararlılığı kurtaracaktır’ anlayışı doğrultusunda tutuşturulan bağımsızlık meşalesi 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara’da yurdu aydınlatan bir güneş haline gelmişti. Işığını, vatana gönül verenlerin azminden alan bu güneş, kutlu bir dirilişin müjdecisiydi. Bu kutlu diriliş ruhu, düşmanlarımızın ve hainlerin karşısında hala dipdiri, hala sapasağlam duruyor. Bizler eğitim camiası olarak 23 Nisanları, çocuklarımızın gülüşlerinde coşkuyla kutlarken; yavrularımızın, değerlerimizi özümseyerek, en iyi, en donanımlı biçimde yetişmesi için çalışıyoruz. Yeni ve güçlü Türkiye’nin 2023 vizyonunu bizler gerçekleştirirken, 2071 vizyonunu, bizim yetiştireceğimiz çocuklar gerçekleştirecektir. Bizim çocuklarımız, muasır medeniyet ufuklarında, dünya çocuklarıyla el ele yürüyecektir” dedi.

Programda Atatürk İlkokulu öğrencisi Ülkü Sena Aydın “23 Nisan” konulu bir konuşma yaparken, Selçukbey İlkokulu öğrencisi Hatice Beyza Coş “Bayram Edin Çocuklar” isimli şiiri okudu.

Anaokulları adına Şeker Anaokulu öğrencilerinin gösterileri, festival nedeniyle ilimizde bulunan yabancı ülkeleri temsilen Gürcistan Halk Oyunları Ekibinin gösterisi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcu gruplarının gösterileri ile devam eden programda Atatürk İlkokulu, Ahmet Akkoç Ortaokulu, Yenikent Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan gruplar Türkiye haritası içindeki 7 bölgeyi temsil eden gösterilerini sundular. Programın final bölümünde ülkemizin 7 bölgesinin kültürel oyunlarını sergileyen öğrenci gruplarının oluşturduğu, birlik ve beraberlik içinde büyük Türkiye mesajı büyük alkış aldı. 15 Temmuz vurgusunun da yer aldığı final gösterileri büyük beğeni topladı.

Sakaryalıların da yoğun katılımı ile gerçekleşen 23 Nisan kutlama programının sonunda Vali Hüseyin Avni Coş ve protokol üyeleri, coşkuyla kutlanan programda görev yapan öğrencileri, öğretmenleri ve milli eğitim yöneticilerini tebrik ettiler.