Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 96. yıldönümü, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle tüm Türkiye’de olduğu gibi Sakarya’da da tören düzenlendi. Kent Meydanında ki ilk törende Atatürk anıtına çelenk konulurken, kutlamalara Atatürk stadında devam edildi.

Programa, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bilgehan Saymaz, İl Jandarma Komutanı Albay Adnan Şimşiroğlu, Sakarya İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, SGK İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, daire müdürleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program, Sakarya İl Gençlik ve Spor Müdürü Salih Koşu’nun konuşmasıyla devam etti.

Daha sonra ise öğrenciler tarafından şiirler okundu. Sporcu öğrencilerin değişik gösterisi ile program sona erdi.


Atatürk Stadyumunda gerçekleştirilen etkinliğin ardından protokol ve öğrenciler Atatürk’ü Anma Gençlik ve Halk Yürüyüşünde buluştu. Stadyumdan başlayan kortej yürüyüşü, Çark Caddesi, Atatürk Bulvarı istikametinden Kent Meydanında son buldu.