/MEDYADETAY.COM ÖZEL 

Resmi Gazete’de yayımlanan “Emniyet Müdürleri Kararnamesi” ile; 3 Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ile 22 İl Emniyet Müdürü’nün yerleri değişmiş, 10 İl Emniyet Müdürü Polis Başmüfettişi olarak merkeze alınmış, 4 İl Emniyet Müdürü Merkez Teşkilatındaki birimlerde görevlendirilmiş ve 8 İl Emniyet Müdürü’nün yerleri değişmişti. 10 İl Emniyet Müdürü ilk defa göreve atanırken, 4 İl Emniyet Müdürü ise merkezdeki birim amirlerinden atanmıştı.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile Bitlis Emniyet Müdürlüğü görevini yürütürken Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Fatih Kaya, MedyaDetay.com'a çok özel açıklamalarda bulundu. Yeni Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya yaptığı açıklamada; "Bayrağımızın dalgalandığı her yer vatandır. Bu vatanın her yerinde görev yapmakta bizim için büyük bir onurdur. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın Malazgirt programı bittikten sonra Sakarya'da göreve başlayacağım" dedi. 

Muş’un Malazgirt ilçesinde her yıl coşkuyla kutlanan Malazgirt Zaferi’nin yıldönümü kutlamalarına bu sene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacak. 26 Ağustos'ta yapılacak olan programda Malazgirt Zaferinin 946. yıldönümü etkinlikleri coşkuyla yapılacak.

"Sakarya'yı 17 Ağustos'tan biliyorum"

Sakarya'yı 17 Ağustos 1999 depreminde gördüğünü ifade eden Kaya; "17 Ağustos 1999'da Tuzla'da Asteğmen olarak görev yapıyordum. Depremin yaşanmasının ardından memleketime giderken, Adapazarı'nın içerisinden geçtim. Adapazarı'nın o halini gördüğümde çok üzülmüştüm. Bugün Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü görevine getirilmem bana o günleri hatırlattı. İnşallah Sakarya'da çok iyi işler yapacağız" ifadelerinde bulundu. 

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Fatih Kaya kimdir?

1990 yılında Polis Akademisi'nden mezun olan Fatih Kaya, daha sonra Hukuk Fakültesini bitirerek, TODAIE’de Kamu Yönetimi yüksek lisansı yapmıştır. Ankara, Iğdır, Konya ve Elâzığ İl Emniyet Müdürlüklerinde çeşitli rütbelerde çalışan Kaya, farklı meslek içi kurslara katılmış ve bir çok eğitimde de eğitici olarak görev almıştır. Asayiş Dairesi Başkan Yardımcılığı görevini yürütmekte iken 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi etmiştir. Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda Polis Başmüfettişi olarak görev yaparken 20 Ocak 2015 tarihli kararname ile Bitlis İl Emniyet Müdürü olarak atanmıştır.