Mersin'in Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen Çağ Üniversitesi öğrencisi Özgecan Aslan cinayetine tepkiler sürüyor. Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şubesi önderliğinde gerçekleşen Özgecan Aslan'ı anma yürüyüşü Yenicami'den başlayarak AKM önüne kadar sürdü. Yaklaşık 250 kişilik grup 'Sakarya uyuma Özgecan’a sahip çık' sloganları atarak AKM önünde basın açıklaması yaptı. Özgecan Aslan için yapılan yürüyüşte konuşan Şefik Akar, “Cennet annelerin ayaklarının altındadır diye bir söz var. Kadının olmadığı yerde hep söylüyorum. Kadının olduğu yerde güzellik vardır. Kadının olduğu yerde demokrasi vardır. Kadının olmadığı yerde hiçbir şey yoktur. Lütfen kadınlarımıza sahip çıkalım. Erkeklerden şikayet ediyorsanız lütfen onları iyi yetiştirin” şeklinde konuştu.

ozgecan_aslan_yuruyus1.jpg

"Çocuğunuzu iyi yetiştirin" diyerek tepkisini gösteren 57 yaşındaki Misket Tuncer, “Devlete, millete hayırlı bir evlat yetiştirin. Böyle bir sapık insan yetiştirmeyin. Yazıktır, günahtır. Çoluğumuzu çocuğumuzu sizler için büyütmüyoruz. Anne ve babalara söylüyorum o cani insanların kız kardeşleri yok mu? Lütfen bu acılara son verelim. Analar hayırlı bir evlat yetiştirsin” diyerek gözyaşı döktü.

ozgecan_aslan_yuruyus2.jpg

Konuşmaların ardından yürüyüşe katılanlar Özgecan için açılmış pankart önüne karanfil bıraktı. Grup olaysız şekilde dağıldı. /İHA

ozgecan_aslan_yuruyus3.jpg