İş Kur İl Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıda, iş dünyasının istihdam ihtiyacı ve Sosyal güvenlik ile ilgili çözüm bekleyen konular üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

“Üreterek büyüyoruz”

Toplantıda konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, “SATSO olarak İŞKUR ve SGK İl Müdürlüklerimizi önemli bir paydaş olarak görmekteyiz. Birlikte birçok projeyi hayata geçirmekten ve bu şehre hizmet etmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Marmara Bölgesi ülkemizin altın bir gerdanlığı konumundaysa, Sakarya da bu gerdanlığın en parlak elmaslarından biridir. Bizler şehrimizin geleceğini iyi planlamak, şehrimizi daha verimli ve yaşanabilir hale nasıl getirebiliriz diye çalışıyoruz. Sakarya’nın ve ülkemizin sağlam bir geleceğe sahip olmasının ancak üretim ile mümkün olacağını savunuyoruz. Bu nedenle de verimli tarım arazilerine dokunmadan Organize Sanayi Bölgelerimizi faaliyete geçirmeye çalışıyoruz. Şehrimiz üreterek büyümeye ve nüfusu artmaya devam edecek. Bu büyüme ile beraber de SATSO, İŞKUR, SGK gibi şehrimizin tüm paydaşları da bu büyümeye tüm birimleri ile kanalize olmalılar. Büyüyen şehrin istihdam ihtiyacı, nitelikli eleman konusu ve bunların sosyal güvenlik anlamında desteklenmesi gündemimizin en önemli konusu olmalı” dedi.

Sakarya İŞ- KUR bölge birincisi

İŞKUR Sakarya İl Müdürü Tekin Kaya, “SATSO her zaman bizlerin önünü açmaktadır. Hep birlikte geliştirdiğimiz projelerin daha da devamının geleceğini umuyoruz. İŞKUR Sakarya İl Müdürlüğü olarak kurum performansı sıralamasında bölgemizde birinci, Türkiye’de dördüncü sıradayız. Her zaman aynı heyecan ve aynı gayret ile şehrimize hizmet etme arzusundayız. Teşviklerimizi sunmaya, istihdama, üretime ve ekonomimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu şehrin tüm kurum ve kuruluşları olarak güzel planlamalar yaparak hep birlikte Sakarya’yı çok daha iyi bir konuma getirmeyi umuyoruz. Şehrimize teşvik bakımında her yıl iyi bir kaynak ayrılıyor. Bu yıl da kurumlarımız ile ortaklaşa düzenleyeceğimiz “İstihdam Fuarı” 4-5-6 Haziran tarihlerinde kent meydanında gerçekleşecek. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odamıza da  bu fuarı maddi ve manevi anlamda desteklediği için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“Firmalara rehberlik ediyoruz”

SGK Sakarya İl Müdürü Erhan Çavuş ise, “SGK ve İŞKUR olarak yan yana vatandaşlarımıza çok daha iyi hizmet veriyoruz. Devletimizin verdiği teşviklerden vatandaşlarımızın, üreticilerimizin ve firmalarımızın daha fazla yararlanması gerektiğini düşünüyor ve bu bağlamda çalışıyoruz. Firmalarımıza rehberlik ederek hizmet ediyoruz. SATSO ile sürekli işbirliği ve iletişim halindeyiz. Yeni fikirler ortaya koyup vatandaşlarımıza ve ekonomi dünyamıza destek olmaya çalışıyoruz. SATSO’nun yanımızda olduğunu bilmek ve beraber bu şehre hizmet etmekten memnuniyet duyuyoruz” dedi.