SAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Mehmet Günay ile Arap Dili ve Belagatı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı’dan oluşan heyet, üç gün boyunca Ürdün’de farklı üniversitelerde görüşmelerde bulundu.

Heyet, ilk olarak 8 Şubat Pazar günü Zerqa Üniversitesi’ni ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Mahmûd el-Vâdî başkanlığındaki üniversite heyeti ile yapılan görüşmelerde, geçtiğimiz Ekim ayında iki üniversite arasında imzalan iş birliği protokolünün uygulama imkânları görüşüldü. Bu çerçevede, iki üniversite arasında Mevlana değişim programı protokolü imzalandı. Görüşmede ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör el-Vâdî, Sakarya Üniversitesi ile her konuda işbirliğini geliştirmek istediklerini ifade etti. Görüşme, Rektör el-Vâdî’nin Sakarya Üniversitesi heyeti başkanı Prof. Dr. H. Mehmet Günay’a plaket vermesi ve heyet onuruna verilen öğle yemeği ile son buldu.

sau_heyeti_urdunde2.jpg

SAÜ heyeti 9 Şubat Pazartesi günü iki üniversiteye daha ziyarette bulundu. İlk ziyaret Uluslararası İslamî İlimler Üniversitesi’ne (Câmiatu'l-ulûm el-İslâmiyye el-Âlemiyye) gerçekleştirildi. Rektör yardımcısı Dr. Talal el-Udvân tarafından üniversite hakkında brifing verilen heyet, daha sonra iki üniversite arasındaki işbirliği imkânları konusunda Rektör Prof. Dr. Nâsır el-Havâlide ile bir görüşme gerçekleştirdi.

sau_heyeti_urdunde3.jpg

Günün ikinci ziyareti ise Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ne (Câmiatu'l-ulûm et-Tatbîkiyye) gerçekleştirildi. Ziyarette, YÖK’e gönderdiği yazı ile başta SAÜ olmak üzere Türkiye’den dört üniversite ile işbirliği yapmak istediklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Mahfûz el-Cûde ile bir görüşme gerçekleştirildi. Rektör el-Cûde, köklü bir üniversite olan SAÜ ile işbirliği anlaşması imzalamaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Heyet, 10 Şubat Salı günü İrbid şehrine giderek Ürdün’ün köklü üniversitelerinden birisi olan Yermuk Üniversitesi’ni ziyaret etti. İlk olarak Rektör Prof. Dr. Abdullah el-Mûsa’ya nezaket ziyaretinde bulunan heyet, daha sonra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah el-Cerrâh ile iki üniversite arasında imzalanması planlanan anlaşmanın detaylarını görüştü.

SAÜ heyeti Yermuk Üniversitesi ziyareti kapsamında Edebiyat Fakültesi dekanı Prof. Dr. Mahmûd Verdât ve Şeria Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurraûf Harâbişe’yi fakültelerini de ziyaret ederek görüşmelerde bulundu.

Ürdün’de bulunduğu süre zarfında bazı dil eğitim merkezlerini de ziyaret eden heyet, yetkililerden bilgi aldı.