Programa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Vali Hüseyin Avni Çoş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Jandarma Alay Komutanı Albay Ahmet Adnan Şimşiroğlu, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir, AK Parti Milletvekili Adayları Mustafa İsen ve Ali İnci, Yerel Kültür Dernekleri Federasyon Başkanı Özgün Aygün, ilçe başkanları, büyükşehir bürokratları, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş da yer aldı.



 Toçoğlu’na teşekkür

Programın açılış konuşmasını yapan Yerel Kültür Dernekleri Adapazarı Şubesi Başkanı Evren Çakırsoy, “Şehrimizin bu güzide binasını yeniden ortaya çıkaran Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na teşekkür ederiz. Hayalleri olmayan başkasının hayallerinin parçası olur. Bizler federasyonumuzu kurarken kimsenin hayalinin parçası olmadık. Biz tüm şehrimizi kucaklayan oluşum için yola çıktık” diye konuştu.


 Hayırlı olsun

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Yerel kültür derneklerimiz ilçelerimizin tamamında örgütlenerek bir federasyon haline geldi. Kardeşlik coğrafyası Sakaryamızda bütün derneklere ve vakıflara eşit mesafede hizmet sunmaya devam ediyoruz. Şehrimizde faaliyet gösteren kültür derneklerimiz, geçmişin adetlerini günümüze taşıyarak varlıklarını sürdürmeye çalışıyor. Yerel kültür derneklerimizle birlik içerisinde çalışıyoruz.  Büyükşehir Belediyesi olarak, yerel kültür derneklerimizle şehrimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle Yerel Kültür Dernekleri Federasyonu yeni hizmet binasının şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.


 “Türkiye’nin özeti Sakarya”

Yerel Kültür Dernekler Federasyonu’nun yeni hizmet binasının hayırlı olmasını temenni ederek konuşmasına başlayan Bakan Ayşenur İslam,  “Sakarya, Türkiye’nin özetidir. Bütün yaşam tarzları ve kültürel mirasların hepsi Sakaryamızda yer alıyor. Şehrimizde kendi kültürlerini yaşatan hemşerilerimiz bir barış ortamında yaşıyor. Kültür, şehrin gelişmişlik göstergesidir. İnsanların kendi kültürlerine ne kadar sahip çıktıkları o medeniyettin ne kadar geliştiğini gösterir. Şehrimizde kültürlerin yaşatılması için Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve STK’lar büyük bir özveriyle çalışıyor” dedi.


 “Kültürel mirasımıza sahip çıkıyoruz”

İslam, “Son 13 yıldır kültür alanında önemli yatırımlar yaptık. Kültürel özelliklerini yaşatan bir taraftan da kültür unsurlarını koruyan bir ülkeyiz. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak her alanda olduğu gibi kültür alanında da önemli çalışmaları gerçekleştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu. Programın sonunda Yerel Kültür Dernekleri Federasyon Başkanı Özgün Aygün, Başkan Toçoğlu’na STK’lara verdiği destek için teşekkür ederek hediye takdim etti.