Sakarya kenetlendi
SESOB Başkanı Hasan Alişan, SESOB’a bağlı meslek odalarının başkanları, Esnaf ve Kredi Kooperatifi başkanları başta olmak üzere, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Meclis Başkanı Akgün Altuğ, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya Ticaret Borsası Meclis Başkanı Recep Pulat, Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Mete, Sakarya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SSMMMO) Başkanı Ertuğrul Kocacık, Akyazı Ticaret Odası Başkanı Şinasi Bayraktar, Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi (APEK) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sebahattin Karasakal ve Cevdet Sağlık, Türk-İş İl Temsilcisi Cemal Yaman, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, Sakarya Muhtar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişiminde büyük bir cesaret örneği sergileyen Vali Hüseyin Avni Coş ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nu ziyaret ederek, hem tebrik ettiler, hem de geçmiş olsun dileğinde bulundular.


Tebrik ettiler
Vali Hüseyin Avni Coş’u ziyarette sivil toplum kuruluşlarını temsilen konuşan SESOB Başkanı Hasan Alişan, “Bizler Sakarya il genelinde serbest meslek ile uğraşan, alın teri ile çalışanların temsilcileri olarak, Sakarya’da ki işçisinden, çiftçisine, sanayicisinden esnaf ve sanatkarına kadar tüm sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile buradayız. 15 Temmuz gecesi yaşanan bu olayın karşısında güçlü, kuvvetli, muktedir bir şekilde Sakarya’mızı savunmanız, mücadele etmeniz, üstün gayret sarf etmenizden dolayı sizi tebrik etmek, aynı zamanda ülkemizde yaşanan bu olaydan dolayı geçmiş olsun dileklerimizi iletmek için geldik. Bundan sonra da yaşanılacak her türlü organizasyon karşısında biz devletimizin emrinde olduğumuzu ifade etmek istiyoruz” dedi.


“Sizlerin emrindeyiz”
Alişan, demokrasinin birilerinin itelemesi, birilerinin art niyetleri ile zedelenmesini istemediklerini belirterek, “Demokrasinin sağlam temeller üzerine oturacak bir demokratik ve hukuk devleti yapısına oturması için sizlerin emrinde olduğumuzu bildirmek istedik” şeklinde konuştu.

“Tehditlerin karşısındayız”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Hüseyin Avni Coş, “Meslek odalarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın değerli temsilcileri, Sakaryalı hemşerilerim; Bilincimize, milli irademize, demokrasimize yönelik her türlü tehdite karşı 15 Temmuz’da olduğu gibi, bundan sonrada karşı duracağız. Bu tür tehditleri lanetlemeye devam edeceğiz” dedi.


“Evimizde durmayalım”
“Evlerimizde durursak, evlerimizde kapanırsak bu darbeciler yarın hepimizi esir alır” diyen Vali Coş, sözlerine şöyle devam etti; “Bizi teslim almaları çok önemli değil. Teslim olmamız geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın geleceğini, Büyük Türkiye’yi koruma ideallerimizi, devletimizin, milletimizin refahı için yapılacak tüm projelerin bertaraf edilmesi anlamına gelir. Mukadderatımızın mahvedilmesi anlamına gelir. O nedenle bu birlik beraberliğimiz devam etmeli” ifadelerine yer verdi.