24’üncü Vergi Haftası etkinliklerinin açılışında konuşan Sakarya Vergi Dairesi Başkanı Recep Alp Vergi tahakkuku konusunda Sakarya’nın ülke genelinde 18’inci sırada olduğunu ancak tahsilatta 20’inci sırada bulunduğunu açıkladı.

25 Şubat-3 Mart tarihleri arasında kutlanacak olan 24’üncü Vergi Haftası etkinlikleri başladı. Sakarya Vergi Dairesi Başkanı Recep Alp ve Vergi Dairesi çalışanları Kent Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Çelenk sunmanın ardından açıklamada bulunan Sakarya Vergi Dairesi Başkanı Recep Alp; “1989 Yılından bu yana geleneksel hale gelen "Vergi Haftası", toplumumuzun tüm kesimlerinde gereken vergi bilincinin oluşturulması ve yurttaşlarımızda vergi vermenin alışkanlık hale getirilmesi için, ülkemizin dört bir yanında kutlanırken, bu yıl da 25 Şubat-3 Mart tarihleri arasında kutlanacak” dedi.

Vergi Haftası’nın amacını “Vatandaşlarımızın vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlıklarını arttırmak, toplumda ve özellikle yarının mükellefleri ya da ülkenin yöneticileri olacak çocuklarımızda sağlıklı bir vergi bilinci oluşturmaktır” diyerek açıklayan Alp; “Bilindiği gibi vergi bilinci, Devletin yerine getirmekle yükümlü olduğu kamu giderlerinin karşılanması için, vatandaşların elde ettiği gelirlerden veya servetlerinden yasalarda belirtilen usul, esas ve oranlara uygun olarak katkıda bulunmaları gerektiğini bilme ve hatırlama yeteneğine sahip olmalarıdır” dedi. Sakarya Vergi Dairesi olarak bu yıl özellikle çocuklara yönelik programlara ağırlık verdiklerini ve çocuklardaki vergi bilincini geliştirmek istediklerini aktaran Alp; “Sakarya Vergi Dairesi Başkanlığı olarak hedefimiz; etkin idare, mutlu mükellef ve güçlü bir Türkiye’dir. Hedeflenen bu yolda vatandaşlarımızın vergi toplama konusunda verdiğimiz hizmete, aile bireylerini de etkileyerek belge alma alışkanlığını yerleştirmemize yardımcı olmalarını ve mükellef odaklı hizmet anlayışımızın bir parçası olarak kamuoyuna sunduğumuz geri dönüşümlü iletişimin, tüm kanallarını kullanarak vergilemenin bizzat içinde olmaları gerekmektedir. Sakarya ülke genelinde en çok tahakkuk edilen iller arasında 18’inci sırada bulunurken, tahakkuk eden vergilerin tahsilatında ise 20’inci sırada bulunuyor. Bu da en önemli sorun olarak karşımıza çıkıyor. Bizim buradaki amacımız vatandaşlarımızı vergilerini ödemeye teşvik etmektir” dedi.

Sakarya’daki hedeflerinin “Faaliyetlerin tamamı kayıt altına alınmış, belge düzenine uyan, kazançlarını yaptığı işin potansiyel ve büyüklüğü ile uyumlu olarak doğru beyan eden, ödenmesi gereken vergisini zamanında ödemiş olmanın gururunu ve onurunu yaşayan mükelleflerden oluşmasıdır” olarak açıklayan Alp, hafta boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştirerek toplumda vergi farkındalığını oluşturmaya çalışacaklarını söyledi.