SAĞLIK CAMİASI GÖREVE HAZIR
Sakarya Tabip Odası Başkanı Dr. Fırat Karadeniz; "93 yıllık Cumhuriyet tarihimizde Milli iradeye yapılan müdahaleler arasında en kanlısı olan 15 Temmuz darbe girişimi ile birlikte ülkemiz zor günlerden geçmektedir. Ancak bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti yaşanan bu zor günlerin üstesinden gelmeyi başaracak güçtedir. Devletimizin her bir kademesine sızmış olan bu hain yapı ve ülkemiz üzerinde bu kara bulutların temizlenmesi için millet olarak birlik ve beraberliğe, evrensel hukuk ve demokrasi değerlerine en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın gerekli özen ve ihtimamı göstereceğinden kuşkumuz yoktur. Bu doğrultuda sağlık çalışanlarının ilk günden beri yaşanan fiziki, psikolojik ve sosyal travmada vatandaşlarımızın tedavilerinde her zaman yanlarında olduklarını ve her türlü yaralarını sarmak için çaba gösterdiklerini, halkın yaşadığı kaygı ve korkularını gidermek için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Yaşanan bu zorlu süreçte vatandaşımızın yaşadığı post travmatik stres bozukluğu dediğimiz toplumsal travmanın giderilmesi için zamana ihtiyaç olduğu ve bu süre zarfında da Türk Hekimleri olarak her daim vatandaşımızın yanında olduğumuzu bir kez daha yinelemek istiyoruz" dedi.
Sakarya Tabip Odası Başkanı Dr. Fırat Karadeniz, Sakarya Hekimleri adına milletimize geçmiş olsun dileklerini Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’a iletti.
BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ DEVAM EDECEK
Vali Hüseyin Avni Coş, Sakarya Tabip Odası Başkanı ve Genel Sekreterine gösterdikleri hassasiyetten dolayı memnuniyetini dile getirerek; “Devletimizin varlığına kasteden bu vatan hainleri hak ettikleri cezaları alacaklardır. Sakarya Tabip Odamızın ve yüce halkımızın gösterdiği duyarlılık ile bizler de çalışmalarımıza titizlikle devam ediyoruz. Halkımızın huzurunu bozmaya cüret edenler şimdi görüyorlar ki o halk vatanına, milletine ve iradesine uzanan kirli elleri kırıp atmış ve birlik beraberlik içinde haykırmıştır. Hiçbir terör örgütü bu dayanışma ruhunun önünde duramaz. Tekrar halkımıza teşekkür ediyorum ve hepimize geçmiş olsun diliyorum” şeklinde konuştu.