KiTUP projesi ile başta SGK olmak üzere, ÇSGB ve diğer ilgili kuruluşların kapasitelerinin artırılması, kayıtlı istihdamın teşviki alanında bir yol haritası belirlenmesi ve farkındalık artırma faaliyetleri ve hibeler yoluyla toplumun bu alanda bilinçlendirilmesi amaçlanıyor.

Verilen eğitime AB’de Kayıt Dışı İstihdamın Genel Görünümü ve İyi Uygulama Örneklerini, Fransa Sosyal Güvenlik Kurumu görevlisi Richard Trigano katılımcılara anlattı.

Fransa Sosyal Güvenlik kurum görevlisi Richard Trigano, Fransa’da sosyal güvenliğin bağımsız olduğunu ve denetiminin devlet tarafından yapıldığını söyleyerek, kurumun sosyal politikalarının işçi, işveren ve sendikalar tarafından belirlendiğini söyledi.

Trigano sözlerini, “Türkiye 2002 yılında yapılan reformla büyük değişim yaşadı ve 12 yılda çok hızlı yol kat etti. Bu hız Türkiye’yi Avrupa ülkeleri düzeyine getirdi” şeklinde sürdürdü. Trigano ayrıca, Avrupa’da çeşitli ülkelerde sosyal güvenlik alanında yapılan uygulamalardan örnekler verdi.

SGK’nın KADIM Servisi’nde çalışan personeline verilen eğitim kapsamında ilk gün “AB ülkelerinde uygulanan kayıt dışı istihdamla mücadele yöntemleri”,  ikinci gün “KADIM servisleriyle ilgili mevzuat”, üçüncü gün ise “halkla ilişkiler ve iletişim” dersi verildi. 

Sakarya Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Nurten Canbasoğlu ve İl Müdür Yardımcısı Ekrem Şahbaz’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Eğitimin ardından ilgili kamu kurumlarından gelen temsilcilerle “ortak çalışma” çalıştayı düzenlendi.