Sakarya Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, terör örgütlerine yönelik süren aralıksız mücadele çalışmaları kapsamında, 30 Mayıs- 7 Ekim tarihleri arasında 154 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatılırken, adli makamlara sevk edilen 26 şüphelinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi.

Gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında 1 haftalık süre içinde, FETÖ/PDY terör örgütü ile ilgili olarak 115 şüpheli hakkında adli işlem başlatılırken adli makamlara sevk edilen 13 şüpheli tutuklanarak cezaevine teslim edildi, 16 şüpheliye adli kontrol kararı uygulandı, 86 şüpheli Emniyet Müdürlüğünce ve Adli Makamlarca ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Aynı süre içinde DEAŞ terör örgütü ile ilgili olarak 34 şüpheli hakkında adli işlem başlatılırken, adli makamlara sevk edilen 13 şüpheli tutuklanarak cezaevine teslim edildi, 16 şüpheliye Adli Kontrol kararı uygulandı, 5 şüpheli ise ifadelerinin alınmasının ardından Emniyet Müdürlüğü ve Adli Makamlarca Serbest bırakıldı.

PKK/KCK bölücü terör örgütü ile ilgili olarak 5 şüpheli hakkında adli işlem başlatılırken, adli makamlara sevk edilen 4 şüpheliye adli kontrol kararı uygulandı, 1 şüpheli ise ifadesinin alınmasının ardından Emniyet Müdürlüğünce salıverildi.

Emniyet yetkilileri, Sakarya’da terör örgütlerinin faaliyetlerinin engellenmesi ve deşifre edilmesine yönelik olarak sürdürülen mücadelenin aralıksız devam edileceğini dile getirdi.