Sakarya Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, KOM ve Asayiş ekipleri, il genelinde 5 gün boyunca operasyonlar gerçekleştirdi. Operasyonlarda 120 gram esrar maddesi, 9 gram eroin maddesi ve 5 gram sentetik cannabinoid maddesi ele geçirilerek, 7 şüpheli gözaltına alındı. Şahıslardan A.K. (28) tutuklanarak cezaevine gönderildi.        Sigara kaçakçılığı yapan şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda ise toplam 2 bin 453 paket değişik markalarda gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheli şahıs hakkında ise işlem yapıldı.

polis_operasyon2.jpg

Yine asayiş ve KOM ekiplerinin yaptığı uygulama, kontrol ve denetimlerde değişik çap ve markalarda 2 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet pompalı tüfek ve 1 adet kurusıkı tabanca ile 35 adet fişek ele geçirildi.

Ayrıca, haklarında yakalama müzekkeresi bulunan 11 kişi yakalandı. Bu şahıslardan Resmi Belgede Sahtecilik ve Kamu Kurumunu Dolandırmak suçundan 3 Yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan E.A(53), uyuşturucu madde bulundurmak ve ticaretini yapmak suçundan hapis cezaları bulunan S.A.(36), M.T.(55), A.K.(27), Çocuğun Cinsel İstismarı suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası bulunan S.K.(27), Cinsel İstismar suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezası bulunan F.A.(31), Hırsızlık suçundan 4 yıl hapis cezası bulunan S.G.(44) ve Yaralama suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası bulunan U.Ö.(40) isimli 8 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

polis_operasyon3.jpg