Facebook’ta sayfa açan emniyet mensupları, yaşadıkları sıkıntıları birbirleriyle paylaşıyor. Aynı zamanda yetkililere de buradan mesaj gönderen emniyet mensupları, sorunlarına çözüm bulunması için çağrıda bulunuyor.

Yurdun dört bir yanında görev yapan polislerin paylaşımları arasında özellikle Sakarya’da görev yapanların şikayetlerinin dikkat çektiği sayfada, Emniyet Müdürü Osman Babadağı da eleştiriliyor.

“Zulme imza attınız!”

Sakarya’da görev yapan bir polisi yaptığı paylaşımda, Emniyet Müdürü Osman Babadağı’na, çalışma saatleri konusunda tepki göstererek, “Sayın Sakarya İl Emniyet Müdürüm; çalışma sistemini yeterli personele rağmen 12-24'e çevirdiğinizi, evinizle makamınız arasında trafik ekiplerini saatlerce güzergaha dizdiğinizi, koruma noktalarını gezerek personelinize eften püften sebeplerle fırçalar attığınızı, birçok personeli sebepsiz yere ilçelere sürgün gönderdiğinizi meslektaşlarımızın mesajlarıyla öğreniyoruz. Son olarak Sayın Başbakan'ın ziyaretinde personeli duba gibi caddelere dizerek, ilçe gruplarını 3'er kişi bırakarak, personelin çoğunu 24 saat kesintisiz çalıştırarak bir zulme daha imza atmışsınız ki BU İNSANLARIN HAKKINI NASIL ÖDERSİNİZ BİLMİYORUZ” ifadelerine yer verdi.

“Sürgün yemekten gına geldi”

Yine aynı sayfada, bir başka emniyet mensubu da Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun geldiği gün yaşadıkları sıkıntıyı dile getiriyor. Olağanüstü hal durumunda bile 21 saat çalışılmadığını dile getiren polis memuru, paylaşımında şu ifadelere yer verdi, “İyi günler arkadaşlar, size cumartesi günü Başbakanımızın Sakarya ilindeki Ak Parti kongresine gelmesinde yapılan şeylerden bahsetmek istiyorum. Dış illerden takviye çağrıldığı halde tüm ilçelerde 3-4 kişi kalacak şekilde geceye giden, geceden çıkan, senelik izinli, gündüz çalışan herkesi çağırdılar. Sabah 5-6 arası yola çıktık, görev aldık. Saat 3 gibi bitti görev. Sonra ilçemize geri döndük. İlçemizdeki görevler bizi bekliyorlar tabi sonra başladık çalışmaya. Geceye gelecekler 12 saat gece çalıştı, gündüzcüler gündüz görevine devam etti. O gün 20-21 saati aşan bir çalışma yaptık. Olağanüstü hal durumunda bile çalışma sistemi 12-12 diye belirlenmişken, o da kaymakamın oluru ile, 21 saat çalıştırmak ne demek oluyor? Saatlerce güzergaha dikildik, tuvalete bile gidemedik. Üzerine bir de kendi ilçemizde göreve devam ettik. Ayrıca kendi ilçemizde büyük bir olay olsa 2-3 kişi nasıl müdahale edecek? Karakolu bassalar 3 kişi ne yapsın? Bu nasıl bir uygulamadır? Adapazarı merkez resmen polis kaynıyordu. Güzergahta 1 metre aralıkla polisler dizilmişti yol boyunca ben el insaf diyorum. Bu konuyu ismimi paylaşmadan yayınlarsanız çok sevinirim çünkü sürgün yemekten gına geldi. Hakkımızı arıyoruz diye dik başlı, asi, isyankar oluyor değerli sayfa yöneticisi arkadaşlar...”

sakarya_polisi_dertlimi_dertli2.jpg