Akyazı Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Talip Kuriş, Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı, Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şinasi Bayraktar, Akyazı Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şener Bayraktar ile oda ve borsaların yönetim kurulu üyeleri iştirak etti.

Toplantıda gündem maddeleri olarak ülkemizin ve şehrimizin ekonomik gelişmeleri, oda ve borsaların sorunları ile çözüm önerileri ve yapılacak ‘2019 Sakarya’nın Yıldızları Ödül Töreni’ hakkında görüşmeler gerçekleştirildi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, toplantıya ev sahipliği yaptıkları için Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası ile Akyazı Ticaret Borsası’na teşekkür ederek sözlerine başladı. Başkan Altuğ, “Bizler Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak değerli oda ve borsalarımızın da işbirliği ile bu şehri daha da ileriye taşımak gayretindeyiz. Şehrimize yeni organize sanayi bölgeleri kazandırmak için çalışıyoruz. Şehrimizin ekonomisini, istihdamını ve ihracatını arttırmaya önem veriyoruz. Ülkemiz bir dar boğaz sürecinden geçiyor ancak bizler bunu şehrimize minimum yansıtmaya özen gösteriyoruz. Bu dar boğazı bahane etmeyip üretmeye ve istihdam sağlamaya özen gösteren çok firmamız var. Yapımı devam eden ve genişleme çalışmalarına uğrayan organize sanayi bölgelerimiz yatırımcıları ciddi anlamda şehrimize çekmektedir. Şehir oda ve borsaları olarak birliğimizden asla taviz vermedik, asla işbirliğini koparmadık. Bu işbirliğinin meyvelerini de sürekli aldık. Geçen sene gerçekleştirdiğimiz ‘Sakarya’nın Yıldızları Ödül Töreni’ni bu sene de ortaklaşa gerçekleştirme amacımız var” ifadelerini kullandı.

Akyazı Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şener Bayraktar, “Değerli oda ve borsa başkanlarımızı Akyazı Ticaret Borsası’nda ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Sakarya ilinde oda ve borsalar olarak her zaman beraber hareket ettik, bu beraberliğe zarar verecek hiçbir yanlışın içerisinde olmadık. Sakarya’ya, halkımıza, üyelerimize, meslek mensuplarımıza ve üreticimize hizmet etme yolunda bu beraberliğin devam etmesini diliyoruz. Sakarya olarak mevcut potansiyelini yeterince değerlendiremiyoruz. Katma değer yaratan sektörlere yatırım yaparak daha fazla üretmeli ve ihraç etmeliyiz. İlimiz ülke genelindeki dar boğazın en son hissedildiği illerden bir tanesidir. Çünkü bu ilde sanayi, turizm, verimli topraklar ve tarım var. Sakarya’nın Yıldızları Ödül Töreni geçtiğimiz yıl ortak organize edilmişti. Bir arada olmak, birlikte bir takım faaliyetleri gerçekleştirmek bizler için memnuniyet vericidir” dedi.

Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı ise, “Odalarımız ve borsalarımızın bir arada güzel işler ve işbirliklerini başaracağından şüphemiz yoktur. Göreve geldiğimiz günden bu yana Sakarya‘da tarımı hep ön planda tuttuk ve bununla ilgili lisanslı depoculuk, tarım okulu, uygulamalı tarım gibi çeşitli sosyal sorumluluk projelerine başladık veya gerçekleştirdik ki değerli başkanlarımız da desteklerini her zaman gösterdiler. 2019 Sakarya’nın Yıldızları Ödül Töreni’nin ortaklaşa gerçekleşmesi bizleri mutlu edecek. Bu konuda Sakarya Ticaret Borsası olarak elimizden geleni yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şinasi Bayraktar da, “Değerli oda ve borsa başkanlarını ilçemizde ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Sakarya’daki odalar ve borsalar olarak sıkıntılarımızı birlik olup gündeme taşırsak sorunların önüne geçebiliriz. Birlik ve beraberliğe çok önem veriyoruz ve bunu da her platformda dile getiriyoruz. Bizlerin görevi üreticimize, üreten kesime sahip çıkılmasını sağlamaktır. Çiftçimizin üretmiş olduğu her mamul sanayi ürünüdür ve bizler de üreticimizi her zaman savunuyoruz, destekliyoruz. Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilçemiz ile ilgili en büyük sorunumuz düzensiz sanayileşmedir. İlçemizin karma organize sanayi bölgesine ihtiyacı var. Sakarya’nın Yıldızları Ödül Töreni’nin bu sene de ortak yapılması bizleri de memnun edecek elimizden gelen desteği vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.