Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Sakarya Ticaret Borsası, Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası ile Akyazı Ticaret Borsası, yakın zamanda gerçekleşen depremden etkilenen Elazığ ve Malatya illerine yardım için harekete geçti. TOBB önderliğinde 81 ilde bulunan oda ve borsaların katıldığı yardım kampanyası kapsamında, Elazığ ve Malatya odaları ile yapılan istişareler neticesinde, belirlenen ihtiyaç talebine göre 350 bin adet bebek bezi bölgeye gönderilmek üzere bir tırla yola çıktı. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Sakarya Ticaret Borsası, Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası ile Akyazı Ticaret Borsası işbirliği ile kısa sürede organize edilen yardım tırının bugün yarısı Malatya diğer yarısının da Elazığ’a ulaşması planlanıyor.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Sakarya’nın deprem felaketinin acısını iyi bilen bir il olduğunu belirterek yaşanan felaketin yaralarını sarmak için tüm Türkiye gibi yardıma hazır olduklarını belirtti.

Başkan Altuğ; “Geçtiğimiz hafta Elazığ ve Malatya da yaşanan deprem hepimizi derinden üzmüştür. Öncelikle deprem neticesinde yaşamını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa, canla başla enkaz arama kurtarma operasyonlarını yürüten tüm görevlilere başarılar diliyoruz. Depremin acısını iyi bilen bir şehrin insanlarıyız. Yaşanan acıyı yüreğimizde hissettik. Devletimiz deprem olduğu andan itibaren var gücüyle her türlü imkanı seferber etmiştir. Biz de, Sakarya'nın oda ve borsaları olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun çağrısına kulak verdik ve bu illerimizdeki depremzede kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermek için harekete geçtik. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Sakarya Ticaret Borsası, Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası, Akyazı Ticaret Borsası işbirliği ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasına katkı sağladık. Bugün illerimize ulaşacak olan yardım tırımızdaki 350 bin adet bebek bezi ihtiyaç sahiplerine ulaştırılaca.” diye konuştu.

Zor günlerde hep beraber el ele vererek, yan yana olunması gerektiğini kaydeden Başkan Altuğ; “Ülkemiz için deprem her zaman acıları, yıkımları hatırladığımız ve ders çıkarmak zorunda olduğumuzu anladığımız anlardır. Türk Milleti’nin yaşanan bu elim olaya karşı duyarlılığı yine örnek oldu, gururlandırdı. Türkiye, bu felaketin yaralarını birlik, beraberlik, dayanışma içinde en kısa sürede saracaktır” dedi.