Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan Meclis Toplantısı gerçekleşti. Meclis Toplantısı’na Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli başkanlık etti. Meclis gündeminde 37. maddede yer alan Sakarya Nehri kıyısı rekreasyon projesinde ilk etap için İller Bankası’ndan 6 milyon TL kredi alınmasına ilişkin Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na ve encümene yetki verildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli başkanlığında Büyükşehir Belediyesi meclis salonunda gerçekleşti. 9 maddenin de ilave edilmesiyle 50 madde olan ve çoğunluğu imar konularını oluşturan maddelerden oluşan meclis gündeminde, gündemin ilk 13 maddesindeki raporlar komisyonlardan geldiği şekliyle kabul edilirken, MHP grubu 1. maddeye çekimser, 12 ve 13. maddelere ret oyu kullandı. Meclis gündeminin 14’ten 33’e kadar olan maddelerindeki raporlar, ilçelerden geldiği şekliyle imar ve bayındırlık komisyonuna sevk edildi. Meclis gündeminde bir madde hukuk ve imar komisyonuna, iki madde hukuk komisyonuna ve 3 madde de plan bütçe komisyonlarına havale edildi.

Rüstem Keleş’e teşekkür

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ve MHP Grup Başkanvekili Metin Ökden, meclis toplantısı öncesinde Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerine Sakarya Nehri kıyısındaki Hidroelektrik Santrali’ni gezdiren ve çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş’e teşekkür etti.

Sakarya Nehri Rekreasyonu geliyor

Meclis gündeminin 36, 37 ve 38. maddeleri ittifakla kabul edildi. Gündemin 37. maddesi olan, Büyükşehir Belediyesi tarafından Sakarya Nehri Köprüsü yanında bulunan alanın “Sakarya Nehri Kıyısı 1. Etap Rekreasyon Alanı” projesinde kullanılması ile ilgili İller Bankası A.Ş’den 6 milyon TL kredi alınması ve bu krediye ait her türlü işlemin yürütülebilmesi için Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na ve encümene yetki verildi.

Korucuk Park BELPAŞ’a

Meclis gündeminin 38. maddesinde yer alan, Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenikentlilerin sosyal hayatına artı değer kazandıracak önemli yatırımlarından biri olan ve çok yakında açılışı gerçekleştirilecek Korucuk Park’ın müştemilatı (Kafeterya, Piknik Alanı vb. alanlar) ile birlikte 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (e) bendine ve 5216 sayılı Kanunun 26. maddesine göre, Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BELPAŞ A.Ş. tarafından 10 yıllığına işletilmesi işi, kira bedeli, yıllık kira artış oranlarının tespiti ve elde edilecek gelirin belirlenmesi için Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na ve encümene yetki verildi.

İkinci oturum 26 Kasım’da

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kalan maddeler 26 Kasım Pazartesi saat 14.00’te gerçekleştirilecek 2. oturumda görüşülecek.