Sakarya Nehri’nin cazibesini artıracak, bölgenin sosyal yaşantısına yeni bir alternatif sunacak projede iskele çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini aktaran Başkan Yüce, 350 metre uzunluğa sahip olacak zipline projesinin de bölgeye kazandırılacağını dile getirdi.

Sakarya Nehri kenarında sosyal alternatif
Sakarya Nehri kıyısında yapımı devam eden iskelede gelinen son noktaya ilişkin bilgiler alan Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya Nehri’nin şehirle bütünleşmesi, vatandaşlarımızın nehrin kenarında vakit geçirebilmeleri adına projemizi hazırladık ve çalışmalarımızı başlattık. Çelik montajların tamamlanmasıyla, ahşap giydirmeyle doğal bir görünüme kavuşturacağız. Oturma alanları ve yürüyüş imkanının yanı sıra nehir üzerinde gezinti imkanını da yeni projemizle Sakarya’nın hizmetine sunacağız. Gezinti kayığı ve 4 fiber kayık olacak. ADASU HES ile hem elektrik üretmeye devam edecek, HES önünde de hemşehrilerimizin sosyal yaşamlarına yeni bir alternatif sunacağız. Hayırlı olsun” dedi.

Zipline projesi de bölgeye kazandırılacak
İskelenin yüzde 80 oranında tamamlandığını ifade eden ve zipline projesinin de bölgede hayata geçirileceğini dile getiren Başkan Ekrem Yüce, “Ocak meclisimizde meclis üyelerimizden yetkiyi aldık. Projemiz hazır. Sakarya Park ile Sakarya Nehri arasında hayata geçireceğimiz zipline platformu 350 metre uzunluğunda halat mesafesine sahip olacak. 16 metre yüksekliğinde 2 adet çelik kule ile desteklenecek. Zipline platformu hayata geçtiğinde Türkiye’nin en uzun ziplinelarından bir tanesi olacak. Şehrimiz sosyal yaşamı için çok özel bir yere sahip olacak projemizi inşallah en kısa sürede tamamlayacağız” şeklinde konuştu.