Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, TDBB Kırgızistan Üye Belediyeler Bilgi ve Tecrübe Paylaşım Programı kapsamında Kırgızistan’dan gelen heyeti Büyükşehir Belediyesi’nde ağırladı. Buluşmada Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı İdaresi Temsilcisi Mirbek Kozhoev, Hükümet İdaresi Temsilcisi Kamchybek Kusakov, Yerel Yönetimler ve Etnik İlişkiler Devlet Ajansı Temsilcisi Murzaibragim Zheenbekov, OŞ Belediye Başkan Yardımcısı Asylbek Topchubaev, Kırgızistan belediye başkanları, SASKİ Genel Müdürü Dr. İlyas Demirci, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları ile basın mensupları yer aldı. Program sonunda Başkan Yüce, Kırgız heyetine hediye takdim etti.

“Sakarya bir cennet köşesidir”

Şehirlerin Şehri Sakarya’da bir araya gelmelerinden ötürü mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Sakaryamıza gelerek bizleri onurlandırdığınız için sizlere teşekkür etmek istiyorum. Marmara bölgesinin sınırları içerisinde yer alan şehrimiz, ülkemizin büyük şehirlerine yakınlığı ile önemli bir aks noktasındadır. Gölü, ovaları, yayları, denizi, nehri, longozu, termal suları ile Sakarya adeta bir cennet köşesidir. Sakarya; izzet, bereket, samimiyet, dostluk ve kardeşlik coğrafyasıdır. Balkanların ve Doğu’nun merkezidir. Balkanlardan, Kafkaslardan ve diğer birçok bölgeden göç alarak kurulmuş güzel bir şehirdir. Yani kısacası Sakarya demek Dünya demektir” dedi.

“Türkiye’nin kalbi konumunda”

Açıklamalarına devam eden Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya’yı Türkiye’nin önemli şehirlerinden bir tanesi yapan da sanayinin merkezinde yer almasıdır. Türkiye’nin Vagon Sanayisi Sakarya’da bulunmaktadır. Şu an ordumuzun Tank ihtiyacı Sakarya’da bulunan Harp Sanayi’de gerçekleşmektedir. Önemli lastik fabrikalarımız ile büyük işler gerçekleştirmekteyiz. Tarım için yapacağımız büyük adımlar ile Türkiye’de öncü bir rol oynayacağız. Yani kısacası Sakarya bereketin şehridir. Buraya gelerek bu bereketi sizlerin de artıracağına inanıyorum. Tekrardan güzel şehrimiz Sakarya’ya hoş geldiniz” dedi.

“Rengimiz birdir”

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı İdaresi Temsilcisi Mirbek Kozhoev, “Burada bulunduğumuz için sizlere Kırgız heyeti adına teşekkür ediyorum. Kırgızistan 7 farklı bölgeden oluşmaktadır ve şu an 6 bölge temsilcimiz ve Belediye Başkanlarımız ile buradayız. Kırgızistan ve Türkiye uzun süren bir beraberliğe sahip. Dilimiz, dinimiz, hayatlarımız, yaşamlarımız birdir. Anavatanımıza geldiğimiz için çok mutluyuz. Bu buluşma ile Türkiye ve Kırgızistan dostluğu daha da ilerleyecek. Sakarya’da okuyan Kırgız kardeşlerimize de başarılar diliyorum. Buradan aldıkları ilim ve bilimle ülkemize faydalı olacaklarına inanıyorum” sözlerine yer verdi.