Ahmet Bağ yaptığı değerlendirmede; "Sakarya’da yayın yapan yerel televizyon kanallarının kapanmasından sonra başta yerel basın temsilcileri olmak üzere herkes televizyon yayıncılığının geleceğini merak ediyor, uydudan yayın yapabilecek bir televizyon kanalının olup olamayacağı konusunda endişelerini dile getiriyordu" dedi.

Yaklaşık bir ay önce, Kaynarca'da da yatırımları da bulunan Pendikli bir iş adamının ani bir karar ile Sakarya Kanal TEK TV'yi şehrimize kazandırdığını anlatan Bağ, yönetimin birlikte çalışalım teklifini de kabul ettiğini söyleyerek, bundan böyle Sakarya Kanal TEK TV'de yayın koordinatörü olarak görev yapacağını vurguladı.

Bağ, test yayınlarının kısa bir süre daha devam edeceğini, 29 Ekim Pazartesi günü itibarı ile haber, yorum, program ve belgesel yayınlarının başlayacağını dile getirdi. Bağ, Sakarya Kanal TEK TV'de Sakarya'nın kültürel ve sosyal yapısına göre programların yer alacağını, yayınların haber ve belgesel ağırlıklı olacağını söyledi.

Bağ; "Sakarya Kanal TEK TV ile Sakarya'da yaşayanların uydudan yayın yapan televizyon izleme hayalleri sona ermiştir. Geçmişte yerel televizyon kanallarında olduğu gibi, bundan böyle de hazırlayıp sunacağım en etkili yorum ve oturum programlarını yine bu ekranda bulabileceksiniz" dedi.

Bağ; "Başta Sakarya Kanal TEK TV'yi şehrimize kazandıran yönetim kuruluna, kuruluş çalışmalarına katkı sunan ve emek veren herkese teşekkür ediyorum" diyerek uydudan yayın yapan şehrimizin televizyon kanalı Sakarya Kanal TEK TV'ye herkesin sahip çıkması gerektiğini vurguladı.