Gündem maddelerinin müzakere edildiği toplantıda; 2021 yılı Ekmek Fiyat tarifesinin görüşülmesi maddesi meclis üyelerinin oylarına sunuldu.

Konuyla ilgili söz alan 27. Meslek Komitesinden meclis Üyesi Ergin Balcı şunları dile getirdi; “Komitemiz tarafından yapılan araştırmalar ve incelemeler neticesinde ürün üretiminde kullanılan una yüzde 35, mayaya yüzde 57 oranında fiyat artışı yaşandı. Odun, işçilik, doğalgaz, elektrik, su, ambalaj gibi girdi maliyetlerinin de ciddi oranda arttığı görülmektedir. Bu konuda220 gr. ekmeğin 2 TL, 440 gr. ekmeğin 4 TL, 910 gr. ekmeğin 8 TL olarak ilimiz sınırları içerisinde satılmasının uygun olduğu tarafımızca tespit edilerek SATSO meclisinin onayına sunulmuştur.Çevre ve komşu illerimize baktığımızda 220 gr ekmek 2 TL’den satılmaktadır. Şehrimizdeki fırıncılarımız da yaklaşık 1 aydır ekmeği 2 TL’den satmaktadırlar. Ülke olarak içinde bulunduğumuz bu zor günlerde özellikle askıda ekmek uygulamasına destek veren tüm Sakarya halkına teşekkür ediyoruz" dedi.

27. Meslek Komitesi tarafından önerilen 2021 yılı ekmek azami fiyat tarifesi değişikliği talebi SATSO Meclisi'nde oylanarak Valiliğe gönderilmek üzere kabul edildi.

“Tedbirlere dikkat edelim”
Toplantı sonunda meclis üyelerinin soru, görüş ve önerileri hakkında değerlendirmede bulunan Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ;
“SATSO, konuların detaylı bir şekilde konuşulduğu bir kurum. Bizler bundan gurur duyuyoruz. Etkimizi üyelerimiz sayesinde sürdüreceğiz ve söylediklerimizle kamuoyu oluşturmak amacındayız. Pandemi sürecinde de uyguladığımız yöntemler ve çalışmalarımızla örnek alınan bir kurumuz. Tedbirlerin devamlılığına da destek vermek bizlerin sorumluluğudur. Sağlık çok önemli, işin ucunda ölüm var. Dikkat etmezsek durum daha da vahim olacaktır” ifadelerini kullandı.