Bu doğrultuda Türkiye toplam ihracatı Haziran ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15,8 artarak 13 milyar 469 milyon dolara çıktı, Mayısa ayına göre de yüzde 35 yükseldi.

Sakarya ihracatı da haziran ayında 381 milyon 394 bin civarında gerçekleşerek geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 Mayıs ayı ile kıyaslandığında da yüzde 122 civarında bir artış gösterdi.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, üretimin başlamasıyla birlikte yükselişe geçen ihracatın iş dünyasının gayretlerini ortaya koyan önemli bir gösterge olduğuna dikkat çekti.

Başkan Altuğ açıklamasında şunları dile getirdi: “1 Haziran’da başlayan normalleşme süreci ile üretimde de bir yükseliş kendini göstermeye başladı. Bunun en net projeksiyonu ise ihracat rakamlarındaki artışta görülmektedir. Baktığımızda Haziran ayında Sakarya ihracatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15’lik bir artışla Türkiye ortalamasını yakalamış durumdadır. En çok ihracat yapan ilk 10 il arasında 7. Sıradaki yerimizi de koruyoruz.  Mayıs ayına göre kıyasladığımızda ise pandeminin etkilerinin büyük oradan azaldığını da yüzde 122’lik artışla görüyoruz.

Üretimin merkezi, ekonominin lokomotifi bir il olarak bu ortalamayı yakalamak ve hatta üstüne geçebilmek memnuniyet vericidir. Yaşanan pandemi sürecinin ardından kontrollü normalleşme sürecinin, ihracata böyle hızla yansıması ülke ekonomisinin toparlanma sinyali olarak adlandırılabilir. Yatırım ve üretimini zamana bırakarak erteleyen kesimin de hareketlenmesi ile ekonomi daha da canlanmaya başladı.

İlimiz ve ülkemiz ekonomisinin bu krizi, sağlam ve üretme kabiliyeti güçlü bir iş dünyası ile aşacağını görüyoruz. İş dünyasını ayakta tutan ve üretim hırsını veren en önemli unsur geleceğe dair olumlu bakış açısı ve pozitif ön görüsüdür. Unutmayalım ki akan su yosun tutmaz. Biz üretmeye devam edelim. Emeği geçen iş dünyamıza teşekkür ediyor gösterdikleri özveriden dolayı tebrik ediyorum.”