Arama Kurtarma Eğitimleri ilk aşaması olan Temel Afet ve Acil Yardım eğitimi kapsamında önce dersliklerde teorik eğitimlerini tamamlayan gönüllü gençler daha sonra profesyonel ekipler ve Bursa İtfaiye Amirliğinden gelen itfaiye görevlileri ile uygulamalı eğitim gördüler.

Sakarya Genç İHH tarafından yapılan açıklamada eğitimlerde özellikle tüm kursiyerlerin bireysel becerileri test edilerek uygulamalı eğitimler verildiği bildirildi.

Sakarya Genç İHH Başkanı Emirhan Demiray; “Temel Afet ve Acil Yardım eğitimi programında teşkilatlanma, deprem bilinci, afetlerde haberleşme (Telsizcilik), gönüllülük, afet psikolojisi, temel yangın bilgisi, ve temel yangın pratik eğitimi, köpekli arama-kurtarma, stres yönetimi, takım çalışması, barınma ve hijyen, ilkyardıma Giriş ve ilkyardım temel uygulamaları, çadır kurma pratik eğitimi gibi konular işlendi. Eğitimlerimizin ilk aşamasını tamamlamakla birlikte bununla sınırlı kalmayarak gönüllülerimize yönelik 2.-3. ve 4. etap şeklinde her koşulda eğitim ve tatbikatlar devam edecek. Bizlere ev sahipliği yapan, eğitimin her aşamasında bizlerle son derece yakından ilgilenen İHH Bursa AKOM ailesine teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Eğitimleri değerlendiren Sakarya İHH Başkanı Sebahattin Aydın da, “Gençlerimiz geleceğimiz için çok önemli. Onlar bir anlamda iyiliğin geleceği. Gençlerimizin hem akademik olarak eğitimlerini hem sosyal kültürel yönlerini geliştirmeye yönelik olarak hem de öğrenci olan gençlerimize eğitim bursu temin etmeye çalışarak ekonomik anlamda destek vermiş oluyoruz” dedi. 

Aydın, gençlerin bütün dünyayı tanıyarak, insanlığa hizmet etmekle görevli olduklarına değinerek, “İslam coğrafyasında Müslümanlar kendi güçlerini ele geçirmediği müddetçe bu katliamlar var olmaya devam edecek. Bizi ne BM ne de başka bir uluslararası topluluk kurtaracak, bizleri Müslüman gençler bu zulümden kurtaracak” diye konuştu.