Ormanpark’ta düzenlenen toplantıda İHH Sakarya Şube Başkanı Sebahattin Aydın, İHH’nın Ramazan ayında yapacakları faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Başkan Sebahattin Aydın yaptığı konuşmada; “Bu sene Ramazan ayında sloganımız Türkiye genelinde “Kardeşliği Hisset: Vakit Ramazan” oldu. Ülkemizde ve çevre ülkelerimizde olan olayları göründe bu sloganın ne kadar anlamlı olduğunu anlayabiliyoruz. Kardeşliği hisset sloganıyla yeniden huzurun ülkemizde ve islam çoğrafyasında yaşanmasını arzu ediyoruz. 2015 yılındaki ramazan ayında 4 kıtada 640 bin kilometre yol kat ederek 96 ülkede 367 şehre ulaştık. 283 bin 278 kumanya paketi dağıttı. Bu kumanya 1 milyon kişiye ulaşmış oldu. 15 bin çocuğumuza Ramazan çocuk paketi, 40 bin yetim kardeşimize bayramlık kıyafet, 100 bin kişiye hayırsevelerin ulaştırmış olduğu fitreyi bizde sahiplerine verdik” dedi.
HALKIMIZI BU ÇALIŞMALARA DESTEK OLMAYA DAVET EDİYORUZ
İHH tarafından yapılan çalışmalara halkında destek olmasını isteyen Başkan Aydın; “300 aile gıda kolisi yardımı gerçekleşti. İHH Sakarya olarak Ramazanda oruç amayacaklara 500 gıda kolisi de bugün itibariyle dağıtıldı. Sadece gıda kolisini ihtiyaç sahip ailelere dağıtmadık. Bunun dışında 500 çocuğa yönelik çocuk paketi hazırladık ve bu paketlerin dağıtımı çoğu tamamlandı. Bu meseleyi oldukça önemsiyoruz. Ramazan ayı içerisinde yapacağımız çalışmalarda birkaç tanesi ise yardım faaliyetleri, ihtiyaç sahibi ailelerle iftarlar ve zekat ve fitre dağtımı olacak. Ramazan boyunca ilçelerimizle birlikte 3 bin gıda kolisi ailelerimize ulaştırcaz. Bu yaklaşık 15 bin kişiye denk geliyor. Bu sayı yeterli değildir. Bu bizim ilk hedefimiz. İnşallah bu hedefimiz arttıracağız. Bunların gerçekleşmesi için halkımızı çalışmalarımıza destek vermeye davet ediyoruz. 400 çocuğumuza bayramlık dağıtımı gerçekleştireceğiz. Belediye başkanlarımıza, iş adamlarımıza ve halkımıza bu çalışmalara destek olmaya davet ediyoruz. Biz burada iki metot uygulaya biliriz. Bir ücreti bize ulaştırır bizde o ücreti sahibine veririz. Bizi aracı kılar. Ben kendim ihtiyaç sahibi çocuğa aile yardım kolisi ulaştıracam derse bizle birlikte aileye ulaştırırız. Bir kumanyanın bedeli 80 TL’dir” diye konuştu.

İFTAR PROGRAMLARIMIZ OLACAK

Ramazan ayı boyunca iftar programları olacaklarını belirten Aydın; “İlk iftarımızı Büyükşehir Belediyemizin finansıyla sosyal gelişim merkezinde Suriye ve Iraklı mülteci, yetim ve engelli çocuklara iftar programı gerçekleşecek. 11 Haziran’da İHH ailesine yönelik, finansı İHH çalışanlarının kendi birikimleriyle sağlanacak Vali Mustafa Büyük İmam Hatip Lisesinin bahçesinde bir iftar yapılacak. 15. Ramazan Dünya Yetimler gününe geliyor. İHH’nın önerisiyle dünyanın bütün müslüman ülkelerinde yetimlerle dayanışma günü kutlanıyor. Bizde burada iki bin yetim çocuğumuz davetli olacak. Onun dışında 22 haziran Tunatan Tesislerine Eğitim-Bir-Sen Üniversite teşkilatının yetimlerle alakalı bir iftarımız daha var. Toplam 150 yetim çocuğumuzu ağırlamış olacağız. İHH’nın gezici aş evi var. Bu TIR 2 temmuz tarihinde kent meydanında gelecek. Halka açık olacak. Misafir öğrencilere yönelik farklı tarihlerde iftar çalışmaları yürüyecek. Ramazan’ın 29 günü boyunca öğrenciler, misafirler, yetimlerimizle, halkımızla aile olarak hep birlikte iftar açmış olacağız” şeklinde konuştu.