Kurban organizasyonu için Arakan’a giden Sakarya İHH Başkanı Sebahattin Aydın, Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen ve Hak-İş İl temsilcisi Mesut Gökdemir çalışmalar sırasında karşılaştıkları sıkıntılar ve şahit oldukları zulümleri aktararak Vali İrfan Balkanlıoğlu’ndan destek istediler.

Sakarya İHH Başkanı Sebahattin Aydın; "Arakan’da bizzat şahit olduğumuz yoksulluk, kimsesizlik, sahipsizlik, tek başına kalmışlık, adına her ne derseniz Müslüman kardeşlerimizin içler acısı hali bizleri dönüşte de bir şeyler yapmaya mecbur hissettirdi. Tüm dünyanın gözü önünde yaşanan bir dram var. Bu bir zulüm. Kamplarda kurtuluş olarak ölümü bekleyen kardeşlerimiz var. Çok acil şekilde gıdaya ihtiyaçları var. Can güvenliği sıkıntıları had safhada. Bizler büyük bir medeniyetin evlatları olarak kayıtsız kalamayız. Yardım kampanyamızı başladık. Kadirşinas Sakarya halkımızın desteği ile inşallah geniş kapsamlı bir yardımda bulunacağız. Arakan için yardımda bulunmak isteyenler vakıf merkezimize gelerek makbuz karşılığı ya da afişlerimizde yer alan IBAN numaralarına, banka hesaplarına Arakan açıklaması ile bağışta bulunabilirler" dedi.

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise; "Kurban Bayramı'nda insani yardım faaliyeti için Arakan’a giden arkadaşlarımızı dinledik. Onların izlenimlerini değerlendirdik. Allah kendilerinden razı olsun. Böyle bir süreçte o ülkeye gitmek ve orada çalışma yapmak kolay değil. Çalışmalarında kolaylıklar diliyorum" dedi.