Reisoğlu Tesisleri’nde gerçekleşen programa AK Parti MKYK Üyesi ve Milletvekili Adayı Recep Uncuoğlu, SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan, Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, muhtarlar ve aileleri yer aldı. Federasyon Başkanı Erdal erdem, Toçoğlu’na günün anısına Türk Bayrağı ve Kuran-ı Kerim armağan etti.

Birlik ve beraberlik ayı

Sakarya Muhtarlar Federasyonu Erdal Erdem, “Ramazan kardeşlik, birlik ve beraberlik ayıdır. Bizleri böylesine anlamlı bir ayda iftar programında buluşturan Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na federasyonum adına teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

“İstişareye devam edeceğiz”

Başkan Toçoğlu, “Biliyorsunuz; bizler, muhtarlarımızla sürekli bir aradayız. Hatta zaman zaman, farklı ortamlarda ‘Neden muhtarlarla bu kadar bir aradasın?’ diyenler oluyor. Ben de onlara, “Ben bir muhtar çocuğuyum. Muhtarların dilini bilirim, onlarla bir arada olmak, sohbet etmek, mahallenin sorunlarını konuşmak, çözüm aramak bana iyi geliyor” şeklinde cevap veriyorum. Ben muhtarların dilini anlıyorum, onlar beni anlıyor. Çok şükür ki, 9 yıldır bu anlayışla, bu birliktelikle buraya kadar geldik. Aramızda çok güçlü bir ilişki kuruldu. Elhamdülillah, her meselemizi karşılıklı oturup konuşabiliyoruz. Bu anlayışın bir gereği olarak bizler, mahalle yöneticileri olan siz muhtarlarımızla bir arada olmaya, sizlerle istişare etmeye, sizlere danışmaya devam edeceğiz” dedi.

“Çözüm ortağı”

Başkan Zeki Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak her konuyla ilgileniyoruz, duyarlılık gösteriyoruz. Ekiplerimiz sahadan 24 saat bilgi aktarıyor. Ama en değerli ve en doğru bilgileri biz, muhtarlarımızdan alıyoruz. Muhtarlarımız, her tarafa yayılmış bir ağ gibi sürekli bizi uyarıyorlar, yardımcı oluyorlar. Böylece doğru ve isabetli kararlar veriyoruz ve sahada daha az hata yapmış oluyoruz. Bu nedenle sizlerden gelen bilgileri, çok önemsiyor, çok değerli görüyoruz. Özellikle yapacağımız yatırımlara ilişkin planlarımızı hazırlarken, 16 ilçemizin tüm mahalle muhtarlarından gelen talepleri dikkate alıyoruz. Hamdolsun şehrimiz bunun artılarını görüyor” diye belirtti.

“Yaşanılabilir şehir”

Toçoğlu, “2014 yılında, tüm il sınırlarının Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanına girmesiyle birlikte, altyapı faaliyetlerimizi il geneline yaydık. 2019 yılına kadar şehrimizde asfaltsız grup yolu kalmayacağını ifade etmiştik. Tüm hemşehrilerimizi birinci sınıf içmesuyuna kavuşturmak; kanalizasyon ağımızı genişletmek için, dağ tepe demeden mahalle mahalle ciddi yatırımlar yaptık ve yatırımlarımıza aralıksız devam ediyoruz. İnşallah bu çabalarımızın sonucunda tüm şehrimizi sağlam altyapıya kavuşturmuş olacağız. Mahallelerimizin diğer ihtiyaçlarına yönelik olarak da gerekli çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Sakarya’yı Türkiye’nin en yaşanılabilir şehri kılmak için ince eleyip sık dokuyarak, uzun vadeli planlar yapıyor; bu planlar doğrultusunda sağlam adımlar atıyoruz. Geleceğin Sakarya’sını sizlerin desteği ile en güzel şekilde imar etmeye; etkin ve verimli şekilde hizmet sunmaya; azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

"Türkiye istikbaline sahip çıkacak"

AK Parti MKYK Üyesi Uncuoğlu da, “Ramazan ayı birlikte olduğumuz, değerlerimizi yaşattığımız, sabrı öğrenip farklılıklara tahammül ettiğimiz bütün değerlerimizin maneviyatla yeniden canlandığı bir ay. Bu seçim sürecinde Türkiye bu manevi iklimi yaşıyor ve kıtalar ötesinde dahi olsa hamdolsun bütün mazlumlara yardım elini uzatıyor. Türkiye artık millet için siyaset yapılan, milletin sesinin düstur ederek değerlerini çoğalttı. Dünün çarçur edilen kaynakları, kısır çekişmeleri ve kavgalarıyla milletimizin sahip çıktığı iradesiyle canlandı. İnanıyoruz ki aziz milletimiz kazanımlarını eski Türkiye’yi unutmadan istikrarına ve istikbaline sahip çıkacak. Masalarımızda Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu yatırımlar var. Bu yatırımların hepsi istikrarlı bir devletle oluyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte Allah’ın izniyle de devam edecek” diye konuştu.