Şehit Bülent Yurtseven Hafız İHO hafızlık yarışması düzenledi. Okul içinde jüri heyeti önünde yapılan elemeler neticesinde “Hafızlık Yarışması” finaline katılan 6 erkek ve 6 kız öğrenci muhteşem kıraatleriyle dinleyenlerin beğenisini kazandı. Programa katılan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre de şehit ailesiyle yakın ilgilendi ve kendilerine Sakarya’ya gelmelerinden dolayı memnuniyetlerini ifade etti. Veli, öğrenci, öğretmen ve hocaların yoğun ilgi gösterdiği programa, okula ismi verilen Şehit Bülent Yurtseven’in ailesi de Ankara’dan teşrif ettiler.



Hafızlık, akademik çalışmalar ve sosyal etkinlikler çerçevesinde yürütülen öğrenim faaliyetlerini başarılı bir şekilde yerine getirdiklerini ifade eden okul müdürü Recep Almaz, Hafızlık geleneğinin Kur’an-ı Kerimin “OKU” emriyle beraber başladığını ve günümüze kadar geldiğini bundan sonra da bu geleneğin nesilden nesile aktarılarak devam edeceğini söyledi.



Programa davet edilen Şehit Bülent Yurtseven’in babası Muharrem Yurtseven küçük hafızların bol bol Kur’an-ı kerim okuduğu böyle bir programda bulunmaktan ailece çok mutlu olduklarını oğullarının isimlerinin böyle müstesna bir okula verilmesinin de kendilerini ayrıca çok memnun ettiğini ifade etti. 

Programda yarışan öğrencilere takdim edilen ödüllerin verilmesinin ardından veli, öğrenci ve misafirlerle birlikte toplu olarak iftara geçildi.