Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince suçla mücadele aralıksız devam ediyor. Eylül ayı içerisinde bin 984 olaya müdahale edilirken gerçekleştirilen operasyonlar bin 475 şahıs yakalandı. Yakalanan şahıslardan 63'ü sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Eylül ayında gerçekleştirilen operasyonlarda; hırsızlık suçundan haklarında kesinleşmiş hapis cezaları bulunan A.M.B., C.K.,  B.N., E.O., yağma suçundan haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan H.A. ve A.B., hakkında yaralama suçundan kesinleşmiş hapis cezası bulunan B.U., hakkında silahla tehdit suçundan kesinleşmiş hapis cezası bulunan M.T., hakkında kasten öldürme suçundan hapis cezası bulunan S.Ö. ve hakkında cinsel istismar suçundan kesinleşmiş hapis cezası bulunan A.Ş. isimli şahıslar ile çeşitli suçlardan aranması bulunan 36 kişi sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yine Eylül ayında yapıla ŞOK uygulamalarında; 23 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet ruhsatsız tüfek, 23 adet kurusıkı tabanca ve 54 adet değişik çap ve markalarda fişek ile çalıntı olduğu tespit edilen 13 motosiklet, bisiklet ve ekobis ele geçirildi.

Ayrıca 9 alkollü eğlence yeri Covid-19 tedbirlerine ve ruhsatlarına aykırı faaliyet gösterdikleri gerekçesiyle kapatıldı.

Eylül ayında kayıp olarak aranan 21 çocuk bulunarak ailelerine teslim edilirken, ülkemize kaçak yollardan giriş yapan 37 düzensiz göçmen ise yakalanarak sınır dışı edildi.

Öte yandan 2020 ve 2019 yıllarının ilk 9 ayında işlenen suçlar karşılaştırıldığında ise; asayiş suçlarında yüzde 16, malvarlığına karşı işlenen suçlarda yüzde 20 ve kişilere karşı işlenen suçlarda ise yüzde 7 oranında azalma olduğu görüldü.