TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu Başkanı Petek, komisyon çalışmalarına ilişkin basın açıklaması yaptı. Uzatma almaya gerek duyulmadan 3 aylık sürenin ardından komisyon çalışmalarını tamamladıklarını kaydeden Petek, bugüne kadar yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.

Petek, “22 toplantı yapıldı. 22 toplantıda kişi başı ortalama 3 saat süre verilmek üzere konuya hakim uzman diyebileceğimiz 51 kişiyi dinledik. Çalışma ziyaretlerinde ise 90 kişi olmak üzere toplam 141 kişiyi dinledik. 142 saat 20 dakika komisyon toplantısı düzenledik. Komisyonumuza gelen dilekçeler incelenip komisyon üyelerimizle paylaşıldı. 604 dilekçe komisyonumuzda değerlendirildi. Toplam 70 önerge sunuldu. Dış kurumlara yazdığımız bilgi ve belge sayısı ise 86'dır. Komisyonda görevlendirilen uzmanlarımızın işini iyi bilenlerden olmasına özen gösterdik. Çalışmalarımız süresince komisyonumuzu ziyaret eden uluslararası heyetler de oldu” dedi.

Şu anda nihai şekli verilmiş bir komisyon raporu olmadığını söyleyen Petek, “Taslak raporumuz tamamlandığında komisyon üyelerimize dağıtılacak ve üyelerimiz ile rapor değerlendirme toplantıları yapılacaktır. Üyelerimizden gelebilecek ek bilgi, görüş ve değerlendirmelerle rapora son şekil verilecek ve TBMM Başkanlığına sunulacaktır” diye konuştu.

Pınarbaşı aramış
Örgütün şu anda cezaevinde bulunan en üst elemanlarının moral ve motivasyonlarını korumak için sürekli beslendiklerini kaydeden Petek, “FETÖ liderinden değişik yöntemler ile talimatlar geldiği, kendilerinin morallerinin bozulmaması noktasında ciddi bir motivasyon çalışması yaptıkları bilgileri elimize geliyor. Sık sık tarihler veriyorlar ve şu tarihte çıkacaksınız, bunu yapanlardan hesap sorulacağı noktasında kendilerine şifreli bilgiler ulaştığı görülüyor. Rus Büyükelçi Korlov’a düzenlenen saldırının ardından Sakarya Emniyet Müdürü beni aradı ve komisyonda verdiğim bilgi işte buydu dedi. Hala emniyet içinde kripto FETÖ’cülerin tamamen kendisini gizlemiş olabileceğine dikkat çeken bilgiler gelmeye devam ediyor. FETÖ ile PKK’nın işbirliği yaptığı noktasında bilgiler vardı. Son bilgiler, FETÖ, PKK ve DEAŞ terör örgütünün işbirliği halinde çalıştığına dair somut bilgilerdir” ifadelerini kullandı.