Karasu İlçe Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı başkanlığında Pazartesi günü İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı düzenlendi. Toplantıda koronavirüs tedbirleri kapsamında yeni kararlar alındı. Alınan kararlar doğrultusunda ilçede denetimler sıklaştı. Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri ve bekçiler, ilçe merkezinde trafiğe kapalı alan başta olmak üzere polis sorumluluk bölgesinde denetimlerine aralıksız devam ediyor. Ekipler, esnaf ve vatandaşlara kurallara uyması noktasında uyarılarda bulunuyor.

"Halk olarak kurallara uymalıyız"
Denetimlerin sıklaştırılmasından memnuniyet duyduğunu belirten Abdullah Güney,
“Zaten kimse yasaklara uymuyor. Yasaklara uyulması için bu denetimler şarttı diye düşünüyorum. Esnaf Türkiye’nin her yerinde zor durumda. Onun için 1 Mart’ta yapılacak olan açıklamayı bekliyoruz. Halk olarak kurallara uymalıyız. Uymazsak hastalık çok daha uzun süre sürecek. Sadece kurallara uyarak, insanları uyarırsak daha çabuk biteceğine inanıyoruz” dedi.

"Kısıtlamaları evlerimize geçiriyoruz"
Pandemi ile mücadelede vatandaş olarak ellerinden geleni yaptıklarını belirten Recep Keskin ise,
“Emniyet güçlerimiz denetimlerini gayet güzel yapıyor. Vatandaş olarak biz sokağa çıkma kısıtlamalarında elimizden geldiği kadarıyla evlerimizde oluyoruz. Sosyal mesafemizi koruyoruz. Hijyen, temizliğimizi elimizden geldiği kadarıyla uyguluyoruz. Şu zamana kadar güzel gidiyor, bu saatten sonra da güzel gideceğini umut ediyoruz” diye konuştu.