Bu kapsamda kalkışmanın 21’inci gününde de on binlerce vatandaş Demokrasi Meydanı’nda buluştu. Darbeye karşı tek yürek olan Sakaryalılar, çalan marşlara eşlik ederek tepkilerini dile getirdi. Programda Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra, AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Sanatçı Uğur Işılak, ilçe başkanları, belediye başkanları ve gazeteciler yer aldı.

Direniş ve Uyanışın Tarihi
Demokrasi Meydanı’na misafir olan Uğur Işılak, “15 Temmuz yeni bir destanın yazıldığı tarihtir. İlk defa darbeye karşı kazananın ‘millet’ olduğu bir süreç yaşadık. 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat tüm bu darbelerde millet aynı milletti. Peki ne oldu da bu millet 15 Temmuz’da sokağa çıktı? Millet aynı milletti ama lider değişti, lider. Türkiye bu destanı yazdı; Avrupa, Amerika bu destanı okusun! 15 Temmuz bizim direniş ve uyanışımızın tarihidir” ” diye konuştu.

Demokrasi Meydanı Örnek Olacaktır
Başkan Toçoğlu, “Darbecilere karşı 21’inci gecede de yine beraberiz. Bu meydanı ilk günden beri doldurarak hainlere gereken cevabı veriyoruz. Asıl finali de Cumartesi akşamı yapacağız. Bu meydanlar bizi almamalı. Hedefimiz 100 bin kişiyle büyük bir miting yapmak. Türkiye’ye ve Dünya’ya buradan güçlü bir ses vermemiz gerekir. Bu zamana kadar coşkuyu, heyecanı muhafaza ettiniz. O gün de eminim bu meydanımız direniş örneği sergileyecektir” ifadelerini kullandı.

Dersler Almamız Lazım
Medyada karşılaştığı bazı görüntülere dair de izlenimlerini paylaşan Başkan Zeki Toçoğlu, “Bugün çok çarpıcı bir program izledim. 90 yaşında annemiz 3 evladını şehit veriyor. Annemiz onları vatanına hediye ettiğini söylüyor. Böyle bir metanet olabilir mi? Bütün bunlardan biz yöneticilerin önemli dersler alması lazım. Bu ülke için, geleceğimiz, namusumuz ve değerlerimiz için kendini tankın önüne atan, kurşuna göğsünü siper edip şehit olan kardeşlerimizin hakkı hepimizin boynundadır. Biz hizmet ederken ona göre hizmet edeceğiz. Sizlerde bize destek olurken bu hakkı gözeteceksiniz. Allah onlara rahmet eylesin” diye konuştu.

15 Temmuz’da Tarih Yazıldı
Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, “Defalarca tarih yazmış bu Milet 15 Temmuz’da bir tarih daha yazdı. 15 Temmuz gecesi ilk olarak Başbakanımız kalkışmadan bahsetti. Daha sonra Cumhurbaşkanımz bir girişim olduğunu söyledi. Bu açıklamalar biraz diplomatik bir dil. Aslında olan ne kalkışma ne de darbeydi. Olan kökü dışarıda olan bu topluluğun maşası olarak Türkiye’yi işgal ve acımasız bir savaş girişimiydi. Bu savaş girişiminde Türkiye’de 40 yıl besledikleri hainlerini kullandılar” şeklinde konuştu.

Bu Millet Erdoğan’ı Yedirmez
AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, “Değişim ve dönüşüm zamanlarında yaşamak zordur. Tarihe baktığımız zaman Adnan Menderes’in ülkeyi farklı bir noktaya getirirken başına neler geldiğini biliyoruz. Turgut Özal’ın da başına neler geldiğini biliyoruz. Yıllar sonra Necmettin Erbakan’da Türkiye’yi çok farklı bir noktaya getiriyordu. Ama onunda başına neler geldiğini biliyoruz. 15 yıldır bu memlekette Recep Tayyip Erdoğan var. Sayın Cumhurbaşkanımızın başına da aynı şeyleri getirmek istiyorlar. Ama öyle kolay değil. Böyle bir millet var” diye konuştu.

Millete Hizmet Şereftir
AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, “O kara gece ki bu memlekette birliğimize, dirliğimize, bağımsızlığımıza, demokrasimize, kurumlarımıza ve milletimize silah doğrulttular. O silahlarını doğrultanlar milletimizin beddua ve acısından bu dünya ve ahirette de kurtulamayacaklar. Zor bir zamanda 21 gündür gündüz işimizde, gece de bu meydanlardayız. 81 vilayetimizde bu irade ve şuuru göstererek nöbetine devam eden herkese şükranlarımı sunuyorum. Bu millete hizmetkar olmak en büyük şereftir” ifadelerini kullandı.