Cihannüma Buluşmaları programında Yusuf Tekin; Sakarya’nın yanı sıra İstanbul, Kocaeli, Yalova, Düzce, Bolu ve Samsun’dan da gelen katılımcılar ile birlikte  yaklaşık 100 kişilik bir grupla bir araya geldi.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Oğuzhan Özkan ile İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Yalova İl Milli Eğitim Müdürü, İstanbul, Kocaeli, Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Sakarya Üniversitesi’nde görevli akademisyenler, Eğitim-Bir-Sen Sakarya 1 ve 2 no’lu Şube Yönetimleri, Sakarya IHH, Milli Eğitimciler Birliği Derneği, Politik Ekonomik Sosyal Araştırmalar Merkezi, Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği, AK Parti Gençlik Kolları ve Yedihilal Dernek Yöneticileri de toplantıda hazır bulundu. 

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin gündeme dair açıklamalarda bulundu. Dershanelerin kapatılması süreci, toplu sözleşme ve idareci atamaları ile ilgili soruları cevapladı. Milli eğitimde başarıyı artırmak için neler yapılması gerektiği üzerine uzun bir sohbet gerçekleştirildi. Milli Eğitim bünyesinde gerçekleştirilecek olan ücretsiz destek kurslarının öneminden ve bu kurslara neden ihtiyaç duyulduğundan bahsetti. Milli Eğitim bünyesinde gerçekleştirilecek olan ücretsiz kursların desteklenmeye devam edeceğini söyledi. Kursların öğretmenler için de cazip hale getirildiği vurgulandı. Dershane sektörünün oluşturduğu algı nedeniyle velilerin okullardaki kurslara temkinli yaklaşabileceği, kursların faydası öğrenciler üzerinde görüldükçe, bu yanlış algının da zaman içinde yok olacağına inandığını belirtti.


Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin; "İdareci ve öğretmenlerimizle birlikte koordineli olarak milli eğitimin genel ve yakın hedeflerine ulaşacağımızı çok net olarak görüyorum" dedi. Dershaneden temel liseye dönüşen kurumlara 4 yıl hazırlık süresi verildiğini böylece onlara kolaylık sağlandığını ifade etti.

Yusuf Tekin aynı zamanda Cihannüma kurucularından olduğunu belirterek sohbet nedeniyle herkese teşekkür etti.