Düzenlenen açılışa; Geyve Kaymakamı İlyas Memiş, Geyve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dğan, Ligi Şampiyon olarak bitiren Beşiktaş Jimnastik Kulübü Tekerlekli Basketbol Takımı ve Teknik Heyeti, Sakarya Beşiktaşlılar Derneği Yöneticileri, Okul Öğretmenleri, veliler ve öğrencilerkatıldı. Açılışta bir konuşma yapan Geyve Kaymakamı İlyas Memiş; "Böyle Önemli bir Projeyi gerçekleştiren Sakarya Beşiktaşlılar Derneği Başkan ve yönetimine teşekkür ediyoruz" dedi.
Sakarya Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Erdinç Bayındır; "MEB Geyve Özel Eğitim Anaokulunu geçen sene Engelliler gününde ziyaret ettik. 'Engelli Oyun Parkı' ihtiyaçlarının olduğunu öğrenince durumu dernek yönetimi ve kurullarıyla paylaştık. Yapılan çalışmalar sonucunda bugün 'Engelli Oyun Parkını' hizmete açıyoruz" dedi. Bayındır, konuşmasını Beşiktaş eski Başkanı Süleyman Seba'nın 'iyi insan olunmadan iyi Beşiktaşlı olunmaz' sözleriyle sonlandırdı.

Yapılan açılış sonrası Beşiktaş Jimnastik Kulübü Tekerlekli Basketbol Takımı, Geyve Kapalı Spor Salonunda bir gösteri maçı düzenledi. Yapılan gösteri maçı sonrası Beşiktaş Jimnastik Kulübü Bedensel Engelliler Spor şubesi Genel Koordinatörü Erdem Göksel velilere yönelik yapmış olduğu konuşmasında; "Siz Anneler çok emek sarf ediyorsunuz. Umutsuzluğa kapılmayın. Dirayetli olun" ifadelerini kullandı.