21 Kasım Cumartesi günü saat 14.00’da Baro hizmet binası konferans salonunda düzenlenecek “Günümüz Türkiye’sinde Çevre ve Kent Hakkı” konulu panele; Sakarya Üni. Çevre Müh. Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Mahnaz Gümrükçüoğlu, TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şb. Gnl. Sekreteri Yüksek Mimar Mücella Yapıcı, Türkiye Barolar Birliği Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Üyesi Av. Can Atalay konuşmacı olarak katılacağı öğrenildi.

“Çevre ve Kent Hakkı”, “Kentsel Dönüşüm ve İmar Uygulamaları Kapsamında Kent Hakkına Yapılan Müdahaleler”, “Emsal Yargı Kararları ve Örnekler” başlıkları altında düzenlenecek olan panele tüm Sakarya Halkının davetli olduğunu belirtildi.

KATILIM BEKLİYORUZ

Sakarya Barosu Çevre Kent ve İmar Hukuku Kom. Yür. Kur. Üyesi Av. Saadet Dirin; “Daha önce Baromuzun da müdahil olduğu, Bıçkıdere’de yapılması düşünülen, bakır madeni sondajı, su fabrikası ve termal otelin inşaatı, Erenler’de yüksek gerilim hattı altına kurulmuş olan çocuk parkı gibi emsal teşkil edecek konularda da, hem halkımızı bilinçlendirmek hem de görüş alış verişinde bulunmak için STK’ların ve halkımızın düzenleyecek olduğumuz bu panele katılımlarını bekliyoruz.” dedi.