Karaman Mahallesi 17 Ağustos Camii altındaki kahvehanede kamulaştırma uygulamaları ile ilgili İstanbul Barosuna kayıtlı bir avukat adına çıkar karşılığı aracılık yapan kişiler tarafından vatandaşların vekâletlerini almaya yönelik toplantı yapıldığı ihbarını alan Başkan Kazan ve Yönetim Kurulu Üyeleri toplantıyı başından sonuna kadar takip etti ve kayıt altına aldı.

“Muhtar herkesi toplasın”

Toplantı sırasında, İstanbul Barosu’na kayıtlı bir avukat adına aracılık yaptığını ve aynı zamanda mahkemelerde bilirkişilik de yaptığını söyleyen kişi; kamulaştırma ve bundan doğan tazminat davalarının birçok aşamasının bulunduğunu, kendilerinin bu konuda tecrübeli olduklarını, davayı kesin kazanacaklarını ve kazanmaları durumunda % 30 payla çalıştıklarını bunun haricinde hiçbir masraf talep etmediklerini söyledi. Bunu yapabilmeleri için de çok sayıda kişinin vekâlet vermesinin gerektiğini anlatan aracı şahıs, “muhtar herkesi bir araya toplasın” şeklinde talepte bulundu.

Hem aracı hem bilirkişi!

Aynı zamanda mahkemelerde bilirkişilik yaptığını söyleyen kişinin kimlik bilgileri alınarak tutanak tutuldu ve adına iş takibinde bulunduğu avukatın kimliği tespit edildi. Sakarya Barosu, İstanbul Barosu’na kayıtlı avukat ve iş takipçisi hakkında suç duyurusunda bulundu. Sakarya Barosu ayrıca, 35-40 kişinin katıldığı bu kahvehane toplantısının ise kimler tarafından organize edildiğini, Savcılıkla birlikte araştırmak için harekete geçti.


“Çantacıları, aracıları, fırsatçıları baromuza ihbar edin!”

Halkı mağdur eden, kahvehane gibi umuma açık yerlerde toplantı yapan avukatlar ve aracı kişiler hakkında yasal süreci başlatacaklarını belirten Baro Başkanı Kazan; “Her türlü ihbarı değerlendireceğiz. Vatandaşlarımız kendilerini mağdur etmesinler, çeşitli illerden Sakarya’ya gelen köy köy, kahve kahve gezen, çıkar karşılığı aracılık yapan fırsatçı kişilere itibar etmesinler ve lütfen Baromuza ihbar etsinler. Sakarya Barosunda 500’den fazla Avukat var, vatandaşların Baromuza kayıtlı Avukatların ofislerinde sağlıklı bir şekilde bilgi almaları her zaman mümkündür. Özellikle dışarıdan gelen ve kendini avukat olarak tanıtan veya yasaya aykırı tekliflerle görüşme talebinde bulunan kişileri derhal bize bildirsinler. Yoksa yarın üzülürler. Çantacı avukat olmaz, meslek etiğine ve ahlakına aykırı bu söz konusu durum hassasiyetle takip edilecektir. Çıkar karşılığı aracılık yapanlar suç işliyorlar, tespit yapılanlar hakkında derhal suç duyurusunda bulunacağız ve her ihbarı değerlendireceğiz” diyerek Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte toplantı yerinden ayrıldı.