8 Mart Dünya Kadınlar Gününün kutlama değil, kadının örgütlenme ve eşit yaşam hakkı için mücadelenin simgesi olduğuna dikkat çeken Av. Esra Turgut; “8 Mart dünyanın her yerinde, her şehrinde kadının özgürleşme ve dayanışma günüdür” dedi.

"Değişmeyen tek şey kadınların azmi"
Tarihten bu yana kadınların haklarını elde etmek uğruna sürekli mücadele verdiklerini belirten Sakarya Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Esra Turgut “Bu süre içinde değişmeyen tek şey kadınların mücadele azmi ve kendilerini geliştirme iradesidir” şeklinde kaleme aldığı basın açıklamasında, günümüzde de gerek iş hayatı gerek sosyal hayatta kadınların yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekti. Kadını korumak adına yapılan bazı yasal düzenlemelerin de yetersiz olduğuna dikkat çeken Av. Esra Turgut, özellikle şiddet kaynaklı vakaların önüne geçebilmek adına yapılan bu düzenlemelerin sınırlı olduğunu ve süreklilik arz etmediğini ifade etti.

“İstemediğimiz her şeye hayır”
“Kadınlar olarak istemediğimiz her şeye hayır diyoruz” sloganı ile kadınların toplum hayatından çekilmeye, çalışılmasına, sadece ana olarak gören, kariyer olanaklarında ikinci sınıf sayılmasına, edep, iffet ve namusu kadının vücudu üzerinden tanımlayan erkek egemen anlayışa, baskıya, işkenceye uğramasına, öldürülmesine 'Hayır' şeklinde kaleme aldığı basın açıklamasında: “Kadınların ölüm ve şiddet kavramlarıyla yan yana anılmadığı, aksine umut, cesaret ve özgürlüğün kadınla özdeşleştiği günlere erişmek temennisiyle Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun” diyen Av. Esra Turgut, tüm kadınların gününü kutladı.