Kamuoyu vicdanını yaralayan konu ile ilgili ilk tepki Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan’dan geldi. Sosyal paylaşım hesabından “Sakarya Barosu bu vahşetin hesabını soracak kimse merak etmesin. Kim yaptı, nasıl yaptı ise fitil fitil burnundan getireceğiz” diyen Başkan Kazan konu ile ilgili görgü tanıklarının ve bilgi sahibi olanların Baro ile iletişime geçmelerini istedi.
Zehirlenmişler
Tüm bu gelişmelerin ardından Sakarya Barosu Hayvan Hakları Merkezi Sapanca’da incelemelerde bulundu. Tanıklarla bire bir görüşen ve veteriner raporlarını inceleyen avukatlar, sokak hayvanlarında yüksek dozda tarım ilacı zehirlenmesi bulgularının saptandığını belirterek, Sakarya Barosu olarak gerekli hukuki süreci başlattıklarını ve olayın başından sonuna takipçisi olduklarını ifade ettiler.
Arkasında her kim varsa
Kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla Sakarya Barosu Hayvan Hakları Merkezinin paylaşmış olduğu basın açıklamasında “Bu vahşetin arkasında her kim olursa olsun, hak ettiği cezaya çarptırılması hususunda yargının üzerine düşen görevi yerine getireceğine inancımız tamdır” ifadelerine yer verildi.