Ebediyete erişinin 79. Yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak için Anıtkabir’e giden Sakarya Barosu düzenlenen resmi tören ile Atalarını andılar. Anıtkabir’de düzenlenen tören ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzuruna çıkan Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan ve avukatlar saygı duruşunda bulunarak mozoleye çelenk bıraktılar.

“Hüzünlü endişeli ancak umutluyuz!”

Anma töreninin ardından Anıtkabir Ziyaretçi Defterine duygularını aktaran Başkan Kazan; “Bize ölümsüz bir aşkı hatırlatan bir ‘Kasım’ ayında huzurundayız. Bu millet için harcadığın her saniye için minnet dolu, seni erken yitirdiğimiz için hüzünlü, bitmeyen düşmanlarımızı gördüğümüz için endişeli, bu milletle yazdığın gerçek destanı okuduğumuz için umutlu, bıraktığın cumhuriyetinin bekçileri olarak gururluyuz” şeklinde kaleme aldığı yazısında hiçbir şartta umutsuzluğa düşmeyeceklerine ve Cumhuriyet değerlerinin yılmaz savunucuları olacaklarına vurgu yaptı.

“Emanetinin bekçileri hukukçular hep var olacak”

Cumhuriyet değerlerinin her geçen gün yıpratılmasına, Hukuk devletinden uzaklaşılarak demokrasinin yara almasına atıfta bulunan Başkan Kazan; “Büyük insanların ölümüne matem gerekmez. Fikirlerine sadakat gerekir. Cumhuriyete olan sadakatimizi hiç bir anayasa değişikliği yok edemez, ilkelerine olan bağlılığımızdan hiçbir baskı ve zorlama bizi vazgeçiremez. İlkelerine bağlılık yolunda mücadele eden gençlerimiz, emanetinin bekçileri hukukçular hep var olacaktır ve Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” satırları ile Anıtkabir Özel Defterini imzaladı.