Meclis Üyelerinin katılımı ve Meslek Komitesi Başkanlarının da konuk olduğu Haziran Ayı Olağan Meclis toplantısında SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, yönetim kurulunun faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

24 Haziran seçimlerinin ülkeye hayırlı olmasını dileyen Altuğ, “Seçim bitti, geçim derdi başladı. Ülke gündemimizin artık ekonomi olmasını bekliyoruz. Ekonomik kırılganlıkların üzerine gidilmeli. Bu yeni dönemde reel sektör olarak beklentimiz, yapısal reformlara hız verilmesi ve ekonomiye nefes aldıracak yeni enstrümanların devreye sokulmasıdır” dedi.

Sakaryalı Bakan talebi

Yıllardır Sakarya’nın AK Parti iktidarına ve Sayın Cumhurbaşkanımıza en fazla destek veren il olduğuna dikkat çeken Akgün Altuğ, “Sakarya aynı zamanda ekonomik olarak da büyüyen bir il. İhracatımızla ithalatımız arasındaki fark artı 2.2 milyar dolar. Bir taraftan siyasi erke büyük destek vermiş, bir taraftan ülke ekonomisine ciddi bir katkı sağlamış bir il. Ülke ekonomisi 58 milyar dolar cari açık verirken Sakarya artı değer katıyor. Toplanan vergilere baktığımızda Sakarya daha fazla yatırımı hak ediyor. Baktığımızda, Sakarya her zaman iktidarı desteklemiş,  ekonomik olarak ciddi katkı sağlamış, vergisini ödemiş, cari açığı artıya çevirmiş, ancak bunun tam olarak karşılığını alamamış. Bunun sebebi bize göre, Sakarya’nın bir bakanı olmaması. Sakarya’da yaptırım gücü yüksek, icracı bir bakan olursa, Sakarya’nın kaderi çok farklı olacaktır diye düşünüyoruz. Sizlerin de desteği ile Sayın Cumhurbaşkanımızdan Sakarya’ya, Sakaryalı bir bakan talep ediyoruz. Bu talebimizi çeşitli mecralarda dile getireceğiz. Sakarya basının da bizleri destekleyeceğine inanıyoruz” diye konuştu.