Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, yeni kurulan dernek yönetimine ve derneğe yeni katılacak tüm bayan esnaf üyelerinin çalışmalarında başarılar diledi.

Sapanca Belediyesi, olarak kadın esnafların desteklenmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getiren Başkan Yılmazer, “Esnaflık emek yoğun çalışma gerektiren bir meslektir. Kadınların bu nedenle yükü oldukça fazladır. Onların iş dünyasında daha aktif yer almaları için yerel yönetimler olarak bizlere düşen görev neyse yapmaya hazırız” diye konuştu. Başkan Yılmazer, yeni kurulan Sapanca Kadın Girişimciler Derneği’nin Sapanca’lı hanımlar açısından kazanım olduğunu belirtti.

Ziyarete gelen kadın esnaflar, dernek kurma çalışmaları hakkında Başkan Yılmazer’e bilgi verdi. SAKADEM Başkan’ı Tanyel Yurtsever, kadınların her alanda olduğu gibi esnaflıkta da daha aktif olmaları için çalışmalar yaptıklarını, bu kapsamda ilk olarak Sapanca’da faaliyet gösteren tüm kadın esnafları bir araya getirmeyi planladıklarını söyledi. 

Başkan Yurtsever, “Geçtiğimiz haftalarda Başkan Yılmazer’in öncülüğünde gerçekleşen bayan esnafların buluşması bizim açımızdan lokomotif görevi gördü. O gün gözlemlediğimiz biz bayan esnafların bir arada birlik içinde hareket edersek, birbirimize desteğimiz artacak ve girişimci bayanların cesaretiyle çevresine örnek teşkil edecekler. Bu yöndeki ilk adımımızı attık ve dernek oluşturma çalışmamızda büyük yol aldık. Artık Sapanca’da işletmesi olan ya da girişimci olan bayanları bu çatı altında tek yürek olmaya SAKADEM’e davet ediyoruz” dedi. Bayan Esnaflardan oluşan derneğin konu Sapanca, olduğunda her zaman taşın altına elini koyan bir dernek olacaklarını belittiler. Ziyarete SAKADEM yönetim kurulu üyeleri Banu Elif Özkan ve Aslı Akçay’da katıldı.