25 bin metrekarelik alana hayata verecek Karasu Sahil Parkı ve Rekreasyon Projesi’nin kısa süre içerisinde vatandaşların kullanımına sunulacağını duyuran Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, hedefin kuzey sahillerini mavi bayrak ile buluşturmak olduğunu ifade etti. Toçoğlu, Karaboğaz ve Kaynarca sahillerine uzayacak yeni yaşam alanlarının da müjdesini verdi.

“Zengin sosyal alanlar”

Turizmde markalaşmaya yönelik önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini de belirten Başkan Toçoğlu, şunları söyledi; “25 bin metrekarelik alanda kafeteryadan yürüyüş yollarına, plaj futbol ve voleybol sahalarından oyun gruplarına, amfi tiyatrodan seyir terasına kadar birbirinden zengin sosyal alanlar hemşerilerimizle buluşacak. Büyükşehir sınırlarına katılmasının hemen ardından Karasu’da çevre, ulaşım, turizm ve altyapıda önemli çalışmalar gerçekleştirdik. İnşallah Sahil Parkı da bu hizmetlerimizin bina edilmiş hali olacak.”

“Turizme katkı”

“Şehre yeni yaşam alanları kazandırma anlayışıyla Sakarya’nın tamamı için projeler hazırlıyor; bu çalışmaları bir bir hayata geçiriyoruz. Karasu’da başlattığımız projenin ardından Karaboğaz ve Kaynarca sahilleri için de gerekli adımları atacağız. Sahilleri hemşerilerimizi çok yönlü imkanlarla buluşturan birer sosyal donatı bölgeleri haline getireceğiz. Sahiller mavi bayrakla buluşmalarının ötesinde şehrimiz turizm potansiyeli için de birer itici güç halini alacak. Şehrimize hayırlı olsun.”

“Çalışmalar son aşamada”

Karasu Sahil Parkı’nda devam eden çalışmaları değerlendiren Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Türker Vardar ise, “Projemizde amfi tiyatro, plaj futbol ve voleybol sahaları ve yürüyüş yollarında çalışmalarımız tamamlandı. Oyun grupları, taş kaplama ve kafeteryada ise artık son aşamaya geldik. Ayrıca 25 bin metrekarelik alanda ağaçlandırma çalışmalarımızda tamamlanmak üzere. İnşallah çok kısa süre içerisinde hizmete sunacağımız projeyle hem Karasu hem de Sakarya kazanmış olacak” ifadelerini kullandı.