SATSO Üyesi olan Ecoplas firması ihtiyaca cevap verebilmek amacıyla koruyucu siperlik üretmeye başladı.

5 bin koruyucu siperlik

Firma ürettiği korucuyu siperliklerden 5 bin adet Sakarya Sağlık İl Müdürlüğü’ne bağışta bulunarak salgın günlerinde sağlık çalışanlarına destek oldu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Ecoplas Firma sahibi Bülent Yazıcı, Covid-19 salgını sürecinde ülke ekonomisi için çalışmaya ve üretmeye devam ettiklerini belirterek; “Bu süreçte iş dünyası olarak üretmeye devam ediyoruz. Ancak sağlık çalışanlarımızın ihtiyaçlarının da farkındayız. Bu dönemde insanlarımızın sağlığı ve geleceğini de gözeterek çalışmak ve üretmek daha da önemli. Bu amaçla Koruyucu siperlik üretmeye başladık. İlk 5 bin adetini İl Sağlık Müdürlüğümüz nezdinde sağlık camiamıza bağışladık. Bu zorlu sürecin en az hasarla atlatılabilmesi için sorumlulukla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Konu ile ilgili görüşlerini dile getiren Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, iş dünyasının bu süreçte ellerini taşına altına koyarak sorumluluk göstermelerinin gurur verici olduğunu belirtti.

İş dünyası gücünü ve yüreğini bir kez daha gösterdi

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Altuğ şu ifadeleri kullandı: “Dünya olarak asla unutamayacağımız bir sürecin içerisinde ilerliyoruz. Salgın sürecinde birlik olmanın ne denli önemli olduğunu bir kez daha anlamış olduk. Covid-19 salgınına karşı tüm dünyada özellikle sağlık çalışanları gece-gündüz durmaksızın mücadele veriyorlar. Ülkemizde de salgını durdurmaya yönelik alınan tedbirler kapsamında iş dünyamız da oldukça zorlu bir sürece girdi. Ancak bu zorlu sürece göğüs gererek halkımıza destek olmak için harekete geçen üyelerimizin olması SATSO camiası adına bizleri gururlandırıyor. Ecoplas firmamız gerçekleştirmiş oldukları bu destek ile Sakarya iş dünyasının gücünü ve yüreğini bir kez daha göstermiş oldu. Salgına karşı sergilenen tavır, destek girişimleri ile ülkemizin bu süreçten de en az kayıpla çıkabileceğini umuyoruz. SATSO olarak başta sağlık çalışanlarımıza ve onlara destek olmak için elini taşın altına koyan başta üyelerimiz olmak üzere, tüm iş dünyası temsilcilerine teşekkür ediyoruz."