SATSO ve AFAD işbirliği ile düzenlenen eğitime çok sayıda firma yetkilisi iştirak etti.

AFAD İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş ve AFAD Yetkililerinin bilgi verdiği toplantıda Afet ve Acil Durumlarda uygulanacak eylem planlarının nasıl hazırlandığı ve gerekliliği konusunda katılıcılara bilgi verildi.

Toplantıda konuşan AFAD İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş “Amacımız afetlere hazır Sakarya oluşturmak. Sakarya afetlere açık bir il. Konumu, doğası ile avantajları yüksek potansiyeli yüksek ancak bu güzelliklerin ve fırsatların yanı sıra afetlere açık olması gerçeğini de unutmamalıyız. İlimiz 1. Derece deprem bölgesi, sel, heyelan, yangın riskleri yüksek bir bölge. Afetin bütün unsurlarını barındırıyor. Bu yüzden diğer iller bir tedbir alıyorsa biz beş tedbir almalıyız. İlimizin gelişmesi ve kalkınması açısından da bu tedbirlerin sağlamlığı uygulanabilirliği ve çözüm odaklı olması önemlidir. Çünkü yatırımcılar bu konuları da dikkate alarak yatırım planları yapıyor. Allah afet vermesin. Ama bizler de ciddi bir şekilde tedbirlerimizi alarak afetten sonra ilerlemeye devam etmeliyiz” dedi.

AFAD Yetkilileri Kaşkaş’ın konuşmasının ardından Van Depreminin ardından bölgesel olarak başlayıp daha sonra ulusal bir çalışma haline gelen “Sağlam KOBİ” Projesi’nin süreçleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

AFAD Yetkilisi Mahmut Kılıç “Afet durumu için her KOBİ yani işyeri sahipleri bir plan hazırlamalıdır.  Türkiye’de iş sahipleri ve karar alıcılara yapılan bir ankete göre KOBİ’lerin %71’inin afet planı yok. Yani bir afet durumunda milli servetimizin %70’ni kaybetme riskimiz var. Bir modül üzerinden hazırlanacak olan afet acil durum planları için öncelikle mevcut durum analizinin ardından 20 ipucu ve yönlendirme modülü ile oluşturuluyor” dedi.

Örnek modül çalışmaları ve soru cevap bölümünün ardından bilgilendirme eğitimi sona erdi. Katılımcılara eğitim katılım belgesi verildi.