Sakarya Kent Meydanında 12-14 Mayıs tarihleri yapılacak fuarın açılış törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ile Sakarya il protokolü katıldı.

“Atılan her olumlu adımın yanındayız”
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, törende yaptığı konuşmasında, istihdam hayatının ekonominin en önemli birleşenlerinden birini oluşturduğunu söyledi. SAGİF ile gençler ve işverenlerin buluşturulmasının bu konuda çok önemli bir adım olduğunu dile getiren Bakan Soylu, “Bu sahada atılan her olumlu adımın yanında olmak, gelişmesine katkıda bulunmak, bizler için çok önemli. Bu adım Sakarya gibi ülkemizin sanayisinde önemli olan bir ilde atılıyor. Bugün de çalışma hayatında iyi şeylere vesile olacak bir faaliyet dolayısıyla burada bulunuyoruz. Çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


“Üretimin artması için çalışıyoruz”
Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, üretimin sadece Türkiye’nin değil bütün dünyanın sorunu olduğunu ifade ederek, “İlimizde de üretim ve istihdam her geçen yıl artmaktadır. Hükümetimiz, devletimiz ve yerel yöneticilerimiz de üretimin artması için çalışmaktadır. Fuarımıza teşrif eden saygıdeğer bakanımıza da hepimiz adına teşekkür ediyorum. Fuarın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.


“Girişimcilik kültürüne katkı sağlayacak”
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, özellikle üniversite öğrencilerinin iş dünyasıyla buluşması adına fuarı oldukça önemsediklerini ifade ederek, fuarın Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Üniversitesi, Sakarya Ticaret Odası, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile işbirliğinde bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiklerini söyledi. Organizasyonu, hayata geçirilmesi aşamasından itibaren en başından beri desteklediklerini dile getiren Toçoğlu, “Fuarın, gelişen dünya pazarının daha iyi anlaşılması bakımından girişimcilik kültürüne ciddi bir katkı sağlayacağına inanıyoruz. İş dünyasıyla öğrencilerimizi buluşturan bu organizasyon sayesinde, gençlerimiz sektördeki yenilikleri yakından gözlemleyip yeni fırsatlara sahip olacaklardır” şeklinde konuştu.


“Fuar bir buluşma yeri oldu”
SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ise konuşmasında üniversitelerde ve dünyada pek çok değişim yaşandığına işaret etti. Bu değişimin özünde yatan noktalara değinen Prof. Dr. Elmas, “Artık üniversiteler sadece kendi işlerini yapan kurumlar olmaktan çıkmış, sanayinin ve toplumun istediği biçimde eleman yetiştirmek konusunda adım atmaya başlamıştır. Bizim de bu konuda dört sene önce başlattığımız çok önemli projeler var. Bu projeler ile özellikle meslek yüksekokul ve fakülte öğrencilerimizi bir yarıyıl sanayiye göndererek çok önemli bir adım attık” dedi. Söz konusu 3+1 ve 7+1 projelerinin iş bulmada ve yetişen mezunların hayata kolay adapte olmasında çok önemli olduğunu dile getiren Elmas, şöyle devam etti: “Projemize şu ana kadar 22 bin başvuru oldu. 15 bin kişiyi birimlerde eğitime gönderdik. Bu bakımdan fuar aslında desteklerin de sonucunda bir buluşma yeri olmuştur. Bu fuar 4 sene önce mütevazi bir şekilde, meslek yüksekokulumuzun bahçesinde başladı.  Şuan gelinen nokta ise yaklaşık 15 firmayla konuya verdiğimiz önemin bir göstergesi olmuştur. Bunun artarak devam etmesini istiyoruz. Bu konuda katkılarından dolayı başta bakanlığımız olmak üzere emeği geçen bütün kuruluşlara teşekkür ederim.”