Sakarya Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği (SAGİAD) bir takım ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Sakarya’ya gelen Kazakistan Ankara Büyükelçisi Zhanseit Tuimebayev’in onuruna Tuna Tan Tesisleri’nde akşam yemeği verdi. Yemeğe; Kazakistan’a yatırım yapan ve yapmayı düşünen SAGİAD üyesi işadamları katıldı.

Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve Marmara İş Hayatı Dernekleri Federasyonu’na (MARİFED) bağlı olarak Sakarya’da 21 yıldır faaliyet gösteren Sakarya Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği’nin (SAGİAD) özel davetlisi olarak Sakarya’ya gelen Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Zhanseit Tuimebayev; SAGİAD Başkanı Vecdi Çelebi ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte sırasıyla; Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, YILGENCİ Sanayi, KROMEL Makine, TIRSAN ve SAVASAŞ’a gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Kazakistan Resim Sergisi açılışını yaptıktan sonra, SAGİAD’ın hazırlamış olduğu “Kazakistan-Türkiye ilişkileri ve “Kazakistan-2050” Stratejisi” adlı İş fırsatları ve Yatırım temalı toplantısına katıldı.

Kazakistan’a yatırım yapan ve yapmayı düşünen işadamları

Sakarya Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği (SAGİAD) Yönetimi; Kazakistan Ankara Büyükelçisi Zhanseit Tuimebayev’in yoğun programının ardından; onuruna Tuna Tan Tesisleri’nde akşam yemeği verdi. SAGİAD Başkanı Vecdi Çelebi’nin ev sahipliğini yaptığı ve SAGİAD Yönetim Kurulu’nun tam kadro hazır bulunduğu yemeğe; Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya Makine İmalatçıları Birliği Derneği (SAMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kar ve Kazakistan’a yatırım yapan ve yapmayı düşünen SAGİAD üyesi işadamları katıldı. Yemekte konuşan Kazakistan Ankara Büyükelçisi Zhanseit Tuimebayev; iki dev ülke arasında büyük bir pazara sahip olan Kazakistan'a, Sakarya Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği öncülüğünde tüm işadamlarımızı ülkemize davet ediyorum” dedi.