SAGİAD Akademi Kurulu; Dünyada son dönemlerde ön plana çıkan birim ürün maliyetini hesaplama teknikleri nedeniyle üretim maliyetlerini azaltmak amacıyla, “Yalın Üretim Teknikleri Eğitimi” düzenledi. Eğitime; Sakaryalı 32 firma yetkilisi katıldı.

SAGİAD Akademi Kurulu; “Değer yaratmayan faaliyetleri tespit ederek bunları ortadan kaldırmak. Değer katan ama zorunlu olmayan faaliyetleri tespit ederek bunları azaltmak. Değer yaratan faaliyetleri de iyileştirerek işletmelerde hızı arttırıp, akış süresini azaltarak kalite, maliyet, teslimat performansını aynı anda iyileştirmek. Bu sayede artan verimlilik ile rekabet gücünü arttırmak” amacıyla, Sakaryalı 32 firma yetkilisi katılımıyla Uzman Eğitmen Hakan Cengiz tarafından “Yalın Üretim Teknikleri Eğitimi” düzenledi.

Teknik eğitimler

Eğitimin Kapsamı’nda; “Yalın Üretim ve Araçları ile yalın dönüşümü başlatmak. Yalın Problem Çözme Teknikleri ile sorunları sistematik olarak kolayca çözüme kavuşturma. 5S İş Yeri Organizasyonu (Görsel İş Yeri) Tekniği ile israflardan kurtulma. VSM (Değer Akışı Haritalama) sayesinde Sisteme tepeden bakış ile yalın süreçlerin planlanması. SMED (Hızlı Kalıp Değişimi ve Ayar Zamanı Kısaltma) tekniği ile tip değişim sürelerini kısaltarak verimliliği arttırma. KAIZEN (Sürekli İyileştirme) ile sürekli iyileştirme ve gelişme” konuları ele alındı.

32 kişinin yaptığı için 13 kişi yapabiliyor

Eğitime katılan firmalar ile yapılan değerlendirme toplantısında, şirketlerin üzerinde devamlı artan fiyat baskısı maliyetleri düşürmeye itmektedir. Bu eğitimde görmüş olduk ki yapılacak ufak değişikliklerle 32 kişinin yaptığı için 13 kişi yapabiliyor. Bir baskı makinesi başlığını değiştirmek 4 saat alıyor haftada 4 kere değiştiriyoruz buda bize 16 saat zaman ve iş gücü kaybettiriyor. Bu eğitim ile bu değişim süresini 1,5 saat ve malzeme sıralama değişikliği toplam da bu 16 saati 8,2 saate düşürebileceğiz” diyerek düşüncelerini orta koydu.